PENSIONARI
România nu este singura țară care încearcă să rezolve problema pensiilor speciale. Cât costă aceste beneficii în Europa
România nu este singura țară care încearcă să rezolve problema pensiilor speciale. Confruntate cu declinul demografic, multe state europene încearcă să reducă beneficiile acordate până acum, iar unele au făcut deja acest lucru.
Magistrații se vor pensiona la 60 de ani, începând cu 2062. Care sunt riscurile de neîndeplinire a jalonului pensiilor speciale din PNRR
Magistrații rămân în continuare cei mai speciali dintre pensionarii speciali. Cu salarii mărite anul acesta, cea mai mare bază de calcul și amânarea cu aproape 40 de ani a intrării în rândul pensionarilor normali. Noua lege a pensiilor speciale a trecut de Parlament.
Amendamentele la legea pensiilor speciale, depuse la Senat. Marcel Ciolacu: "Se încheie anomalia"
După modificările solicitate de CCR, Guvernul a depus la Senat legea, unde aceasta va fi studiată de comisiile de specialitate. Ulterior, Senatul și Camera Deputaților vor da un vot în procedură accelerată.
O nouă lege a pensiilor ar putea fi adoptată până la sfârșitul anului. Marcel Ciolacu: ”Este normal şi corect ca pensiile mici să fie primele mărite”
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vrea ca noua lege a pensiilor să fie adoptată până la sfârșitul anului, în așa fel încât să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024.
Noua lege a salarizării: Pensionarii vor putea alege între pensie sau o indemnizație socială
Noua lege a salarizării va permite pensionarilor cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani să opteze între pensia minim garantată, care va fi calculată pe baza contributivităţii, şi o indemnizaţie socială.
Creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani, criticată. Europol: speranța de viață a polițiștilor este de 64 de ani, deci nu apucă pensia
Încep să apară reacții dure după ce ministrul Muncii a anunțat că vârsta de pensionare va crește treptat până toți românii până la 65 de ani. De exemplu, sindicatele transmit că polițiștii își pierd viața, în medie, la 64 de ani. Astfel că ar avea șanse mici să mai prindă prima pensie.
Ministrul Muncii: Vârsta de pensionare va ajunge treptat la 65 de ani, pentru femei și bărbați
Marius Budăi a anunțat că împreună cu specialiștii Comisiei Europene au convenit asupra unor principii privind legea pensiilor, astfel încât să poată fi îndeplinit jalonul din PNRR. Printre măsurile convenite se numără și creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani.
GALERIE FOTO. Protest față de reforma pensiilor, la Cannes. Zeci de oameni au ieșit în stradă în orașul din sud-estul Franței
Protestele față de reforma pensiilor din Franța au ajuns și la Cannes. Câteva zeci de francezi au mărșăluit pe străzi și au strigat sloganuri împotriva președintelui Emmanuel Macron. De luni bune oamenii își exprimă nemulțumirea față de legea care crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.
Bilete de 2 euro la cinema, pentru persoanele de peste 65 de ani. Măsura pe care autoritățile vor să o implementeze în Spania
Persoanele de peste 65 de ani din Spania ar putea în curând să meargă la cinema pentru doar 2 euro în zilele de marți, conform noilor planuri dezvăluite de premierul Pedro Sánchez.
Avertisment despre neîndeplinirea reformei pensiilor speciale. Analist: ”Vom avea condiții de ascensiune a unor forțe totalitare”
Implementarea reformei pensiilor speciale nu este doar un criteriu din Planul Național de Redresare și Reziliență pe care România trebuie să îl îndeplinească pentru a primi trei miliarde de euro, ci și un element esențial pentru stabilitatea democrației, a declarat profesorul Dumitru Borțun.
Marcel Ciolacu, despre legea pensiilor speciale. ”Dacă nu se încheie discuţiile, ca premier îmi voi asuma răspunderea în Parlament”
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a afirmat că, în momentul în care va fi premier, își va angaja răspunderea în Parlament asupra proiectului de lege privind pensiile speciale.
Ciolacu spune că îşi va asuma răspunderea pentru reforma pensiilor speciale: Ori trece legea, ori plec eu
Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a spus că nu va renunţa la adoptarea legii pentru reformarea pensiilor speciale şi că este dispus, în calitate de viitor prim-ministru, să ”plece acasă” dacă aceasta nu va trece la vot.
Peste 420.000 de persoane au pensii și indemnizații speciale în România. Suma derizorie, primită de veteranii de război
În luna martie, nu mai puțin de 420.512 persoane beneficiau de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, arată datele centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice.
Argentina, țara în care oamenii sunt la limita sărăciei din cauza inflației. Pensionarii cumpără cartofi la bucată
În Argentina, o inflație mare și în continuă creștere face ca banii să nu mai ajungă pentru traiul de zi cu zi. Cei mai mult au de suferit pensionarii. După o viață de muncă, cei mai mulți dintre ei sunt obligați să aleagă între a cumpăra mâncare sau medicamente.
UPDATE Continuă protestele în Franța, la o zi după ce discuțiile dintre sindicaliști și premier au eșuat. Pe străzile din Paris au ieșit 57.000 de manifestanți
Franța se confruntă cu un nou val de proteste, după adoptarea controversatei reforme a sistemului de pensii. Protestele au loc la doar o zi după ce liderii sindicali s-au întâlnit cu premierul Elisabeth Borne pentru a găsi o soluție cu privire la criză.
UPDATE. Legea pensiilor speciale, votată în Senat. Proiectul a fost criticat de Comisia Europeană
Legea pensiilor speciale a fost votată în Senat. Proiectul a fost susținut de toate partidele din majoritatea guvernamentală PSD, PNL, UDMR. Au fost 79 de voturi pentru și 37 de voturi împotrivă. S-au opus partidele de opoziție: cei de la USR și cei de la AUR.