MAREA NEAGRĂ
Medic specialist: Turiștii nu au de ce să se teamă de holeră pe litoralul românesc, dacă respectă anumite reguli
Oamenii care vor să-și petreacă vacanțele în Delta Dunării sau în stațiunile de pe litoral nu au motive să se teamă de holeră, cât timp respectă regulile de igienă personală și mănâncă în unități autorizare, a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea
Tanczos Barna nu crede că există risc de poluare pe litoralul românesc, după distrugerea barajului Kahovka
Tanczos Barna, ministrul demisionar al Mediului, nu crede că există probabilitatea de a avea o poluare semnificativă în zona litoralului românesc din cauza distrugerii barajului Kahovka, deoarece diluarea în Marea Neagră este ”foarte mare”.
INSP: Nu s-a primit alertă privind riscul de transmitere a bolilor după ruperea barajului din Ucraina
Reprezentanţii INSP precizează că până prezent nu au fost înştiinţaţi, de către autorităţile de mediu, cu privire la posibilitatea existenţei unei contaminări chimice şi/sau biologice în urma evenimentelor recente produse în Ucraina.
Litoralul românesc ar putea fi afectat de distrugerea barajului Kahovka. Cercetători: Valul de sedimente va ajunge în Marea Neagră în cel mult zece zile
Distrugerea barajului Kahovka, din estul Ucrainei, ar putea afecta și litoralul românesc. Valul de sedimente va ajunge în Marea Neagră, în cel mult zece zile, susțin cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" (I.N.C.D.M. Constanţa).
Pericol de poluare în Marea Neagră, în urma distrugerii barajului din Ucraina. 150 de tone de ulei industrial s-au vărsat în Nipru
Războiul din Ucraina riscă să afecteze calitatea vieții locuitorilor țărilor vecine. Specialiștii atrag atenția că distrugerea celui mai mare baraj de pe Nipru ar putea avea ca efect poluarea Mării Negre.
Exercițiu pe mare pentru combaterea migrației ilegale. 500 de persoane, salvate de pe un pescador supraaglomerat
Forțele de intervenție se mobilizează rapid iar migranții, între care zeci de femei și copii, sunt aduși la cheu de o navă a Poliției de Frontieră. Deși astăzi a fost vorba doar despre un exercițiu, situațiile reale pot apărea oricând.
Sfaturile salvamarilor pentru turiștii care vin în vacanță la mare. Semnificația steagurilor arborate pe plajă
Salvamarii de pe litoral au deschis sezonul de patrulare și veghează plajele pentru siguranța turiștilor aflați în vacanță. Aproximativ 100 de salvamari vor fi în Mamaia și Constanța și alte câteva zeci în celelalte stațiuni de pe litoral.
Vara a venit cu o vacanță de cinci zile pe litoral. Ziua copilului și Rusaliile, sărbătorite pe plajă
Vara a început deja pe litoral. Zeci de mii de turiști s-au bucurat de mare și de soare în stațiuni. Vremea a fost perfectă pentru plajă, cu 25 de grade Celsius în aer, numai bine pentru o primă sesiune de bronz.
UPDATE. Incident aviatic periculos. Polonia confirmă interceptarea de către Rusia deasupra Mării Negre a aeronavei sale, aflată în misiune
Incident aviatic periculos în apropiere de spațiul aerian al României. Un avion rusesc de vânătoare a efectuat manevre agresive, după ce a fost interceptat de o aeronavă a Poliției de frontieră poloneze.
1 mai aglomerat pe drumul spre casă. Românii au înaintat cu greu în trafic, la întoarcerea de la mare sau de la munte
Minivacanța de 1 mai s-a încheiat cu tradiționala aglomerație pe drumul spre casă. Atât românii care s-au distrat la mare, cât și iubitorii de munte, au înaintat cu greu pe Autostrada Soarelui și pe Valea Prahovei.
Fructele de mare, preferate de turiștii aflați la malul mării de 1 mai. Cât costă o porție
A fost o noapte de distracție la malul mării. În Vama Veche sute de tineri au petrecut până la răsărit, iar pe plaja din Constanța zeci de mii de oameni au participat la un concert în aer liber. Nici bunătățile expuse la un festival de gastronomie nu au putut fi ignorate de pofticioși.
Minele marine îi descurajează pe pescari. Capturile au scăzut de la 10.000 tone anterior, la 2.200 tone anul trecut
Minele marine care plutesc în derivă în Marea Neagră îi pun în pericol pe pescari. Aceștia spun că le este teamă să mai iasă în larg, motiv pentru care cantitatea de pește capturată în ultimul an este deja mult mai mică decât în anii trecuți.
Președintele turc inaugurează primele livrări de gaze din Marea Neagră, înainte de alegeri
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat joi primele livrări de gaze turceşti provenind dintr-un zăcământ din Marea Neagră, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor generale, în timp ce Ankara urmăreşte să ajungă la o independenţă energetică.
Armata Română vrea să cumpere submarine militare. Care va fi rolul acestora
Ministerul Apărării cere Parlamentului aprobarea pentru a cumpăra submarine militare. România deține un singur submarin, Delfinul, care este, însă, nefuncțional. Solicitarea vine la doar o zi după ce Consiliul Suprem de Apărare a Țării a dat undă verde achiziției de avioane de luptă F-35.
UPDATE: România va cumpăra avioane de luptă F-35. Analist militar: ”Mai devreme de 2030 nu avem cum să le avem”
Armata Română va achiziționa avioane militare F-35. Decizia a fost anunțată în urma ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării care a avut loc în această dimineață la Palatul Cotroceni.
Care sunt regulile pentru a zbura deasupra Mării Negre
Două avioane de luptă rusești ar fi aruncat combustibil pe o dronă americană la începutul acestei săptămâni înainte de a o lovi și doborî. Moscova a negat acest lucru. Washingtonul a calificat-o drept o interceptare "neprofesionistă".
Fost Comandant Suprem al Forţelor Aliate din Europa, despre incidentul din Marea Neagră: Coliziunea nu s-a produs în timpul interceptării, ci în mod deliberat
Un incident cu o dronă de tip Reaper, de fabricaţie americană, a avut loc în spaţiul internaţional aerian de deasupra Mării Negre.
Armata SUA a dat publicității cu aproximație locul în care s-a prăbușit drona Reaper în Marea Neagră
Un incident cu o dronă de tip Reaper, de fabricaţie americană, a avut loc în spaţiul internaţional aerian de deasupra Mării Negre, pe 14 martie. Două avioane ruseşti Su-27 au efectuat o interceptare catalogată, de americani, drept "nesigură şi neprofesionistă".
Licitațiile pentru atribuirea plajelor întârzie. Peste un sfert din litoral ar putea rămâne neamenajat în 2023
Hotelierii se plâng că licitațiile pentru închirierea suprafețelor nu au fost încă organizate și nu mai au destul timp pentru a le pregăti pentru turiști, asta în condițiile în care au nevoie de multe acte și autorizații pentru construirea de beach baruri și toalete.
Rusia vrea ridicarea sancțiunilor în schimbul reînnoirii acordului privind exportul de cereale pe Marea Neagră
Rusia a declarat luni că ar fi „inadecvată” prelungirea acordului privind exporturile prin Marea Neagră dacă sancţiunile care îi afectează exporturile agricole nu sunt ridicate.