MAREA NEAGRĂ
Premieră în Odesa, de la invazia rusă. Câteva plaje au fosdeschise pentru înot
Mai multe plaje din Odesa, oraş ucrainean de la Marea Neagră, au fost deschise oficial pentru înot pentru prima dată de la începerea invaziei ruseşti, deşi acesta este interzis în timpul alertelor de raid aerian, au declarat sâmbătă oficiali locali,
Oferte last minute pe litoralul românesc. Unii hotelieri au scăzut prețurile pentru o cameră, de la 600, la 341 de lei
Este vârf de sezon estival, dar multe camere de pe litoralul românesc au rămas goale, se plâng hotelierii. În speranța că vor atrage mai mulți clienți, au scos pe piață oferte last minute, în care prețul cazării este mai mic cu 40% decât până acum.
Distrugerea barajului Kahovka, impact zero pentru litoralul românesc, potrivit Forțelor Navale Române
După distrugerea barajului de la Kahovka au apărut speculații că există probabilitatea de a avea o poluare semnificativă în zona litoralului românesc. Au fost efectuate mai multe studii pentru a stabili clar dacă apa din Marea Neagră a fost afectată.
Rusia cere navelor cu cereale ucrainene să părăsească Marea Neagră până pe 17 iulie
Rusia nu vede niciun temei pentru a prelungi acordul care a permis Ucrainei să-şi reia exporturile de cereale prin porturile sale maritime după ce armata rusă a împiedicat folosirea acestora odată cu războiul pornit în februarie 2022.
Curenții RIP, un pericol pentru turiștii de pe litoral. Ce trebuie să faci dacă ești prins în marea agitată
Curenții marini reprezintă un fenomen natural, iar pe litoralul românesc aceștia sunt cunoscuți sub denumirea de curenți RIP. Acești curenți au devenit subiect de interes pentru autorități și specialiști, deoarece au dus la un număr semnificativ de cazuri de înec în Marea Neagră.
Expert ONU: Minele dislocate de prăbușirea barajului Kahovka ar putea ajunge pe litoralul Mării Negre
Un oficial din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) a afirmat miercuri că minele dislocate din cauza inundațiilor provocate de prăbușirea barajului Kahovka din Ucraina ar putea ajunge pe plajele de pe litoralul Mării Negre.
Calitatea apei pe litoralul românesc este bună. Ministrul Turismului: ”Pentru România nu există niciun mesaj care să ne îngrijoreze”
Autoritățile anunță că nu există niciun risc pentru românii care intră în apă pe litoralul românesc. În ultimele zile, cercetătorii au atras atenția asupra riscului de poluare a Mării Negre, după distrugerea barajului Kahovka din Ucraina.
Experiment Euronews: Filmul unei zile de vacanță de la București la malul mării
Fiecare weekend din această vară este numai bun pentru o mini-vacanță la mare. Odată cu programul ”Trenurile soarelui”, călătorii au dat buzna în Gara de Nord încă de vineri dimineață. O Echipă Euronews a testat durata și costurile celor două rute, dar și experiența unei zile la plajă.
Medic specialist: Turiștii nu au de ce să se teamă de holeră pe litoralul românesc, dacă respectă anumite reguli
Oamenii care vor să-și petreacă vacanțele în Delta Dunării sau în stațiunile de pe litoral nu au motive să se teamă de holeră, cât timp respectă regulile de igienă personală și mănâncă în unități autorizare, a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea
Tanczos Barna nu crede că există risc de poluare pe litoralul românesc, după distrugerea barajului Kahovka
Tanczos Barna, ministrul demisionar al Mediului, nu crede că există probabilitatea de a avea o poluare semnificativă în zona litoralului românesc din cauza distrugerii barajului Kahovka, deoarece diluarea în Marea Neagră este ”foarte mare”.
INSP: Nu s-a primit alertă privind riscul de transmitere a bolilor după ruperea barajului din Ucraina
Reprezentanţii INSP precizează că până prezent nu au fost înştiinţaţi, de către autorităţile de mediu, cu privire la posibilitatea existenţei unei contaminări chimice şi/sau biologice în urma evenimentelor recente produse în Ucraina.
Litoralul românesc ar putea fi afectat de distrugerea barajului Kahovka. Cercetători: Valul de sedimente va ajunge în Marea Neagră în cel mult zece zile
Distrugerea barajului Kahovka, din estul Ucrainei, ar putea afecta și litoralul românesc. Valul de sedimente va ajunge în Marea Neagră, în cel mult zece zile, susțin cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" (I.N.C.D.M. Constanţa).
Pericol de poluare în Marea Neagră, în urma distrugerii barajului din Ucraina. 150 de tone de ulei industrial s-au vărsat în Nipru
Războiul din Ucraina riscă să afecteze calitatea vieții locuitorilor țărilor vecine. Specialiștii atrag atenția că distrugerea celui mai mare baraj de pe Nipru ar putea avea ca efect poluarea Mării Negre.
Exercițiu pe mare pentru combaterea migrației ilegale. 500 de persoane, salvate de pe un pescador supraaglomerat
Forțele de intervenție se mobilizează rapid iar migranții, între care zeci de femei și copii, sunt aduși la cheu de o navă a Poliției de Frontieră. Deși astăzi a fost vorba doar despre un exercițiu, situațiile reale pot apărea oricând.
Sfaturile salvamarilor pentru turiștii care vin în vacanță la mare. Semnificația steagurilor arborate pe plajă
Salvamarii de pe litoral au deschis sezonul de patrulare și veghează plajele pentru siguranța turiștilor aflați în vacanță. Aproximativ 100 de salvamari vor fi în Mamaia și Constanța și alte câteva zeci în celelalte stațiuni de pe litoral.
Vara a venit cu o vacanță de cinci zile pe litoral. Ziua copilului și Rusaliile, sărbătorite pe plajă
Vara a început deja pe litoral. Zeci de mii de turiști s-au bucurat de mare și de soare în stațiuni. Vremea a fost perfectă pentru plajă, cu 25 de grade Celsius în aer, numai bine pentru o primă sesiune de bronz.
UPDATE. Incident aviatic periculos. Polonia confirmă interceptarea de către Rusia deasupra Mării Negre a aeronavei sale, aflată în misiune
Incident aviatic periculos în apropiere de spațiul aerian al României. Un avion rusesc de vânătoare a efectuat manevre agresive, după ce a fost interceptat de o aeronavă a Poliției de frontieră poloneze.
1 mai aglomerat pe drumul spre casă. Românii au înaintat cu greu în trafic, la întoarcerea de la mare sau de la munte
Minivacanța de 1 mai s-a încheiat cu tradiționala aglomerație pe drumul spre casă. Atât românii care s-au distrat la mare, cât și iubitorii de munte, au înaintat cu greu pe Autostrada Soarelui și pe Valea Prahovei.