MAREA NEAGRĂ
Marcel Ciolacu, după incidentele violente de la mare: ”Trebuie toleranță zero, față de toți așa-zișii bombardieri”
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, la începutul unei ședințe de Guvern de vineri, despre scandalurile recente de la malul Mării Negre, când mai multe persoane au fost implicate în conflicte cu jandarmii și salvamarii.
Navă de marfă inspectată de soldați ruși. Membrii echipajului au fost puși în genunchi, cu mâinile la ceafă
Rusia a publicat imaginile unei inspecții a soldaților săi pe o navă de marfă aflată în Marea Neagră. Membrii echipajului au fost duși pe punte și puși în genunchi, cu mâinile la ceafă.
De ce este greșit să încerci să salvezi un om luat de curenții din mare. Salvamar șef: Crearea unui cordon uman nu este o soluție
Gelu Vătămănescu, salvamar șef Eforie, atrage atenția asupra modului în care oamenii se pun în pericol în încercarea de a salva vieți. Acesta a spus în direct, la Euronews România, că acest obicei de a sări în ajutorul victimei este greșit.
Curenții RIP, pericol pe litoral. Profesor: Acești curenți se formează în apropierea plajei, acolo unde ne lăsăm copiii să se joace
Florin Tătui, cadru didactic la Facultatea de Geografie din cadrul Universității București, a spus în direct la Euronews România că acești curenți RIP se formează mai ales în apele mici, acolo unde părinții își lasă copiii să se joace.
Explozia din Marea Neagră, de la Costinești. Inspector ITF: ”Aceste explozii pot fi cauzate de altceva, nu numai de mine”
Din cauza vântului puternic și a vremii nefavorabile, fluxul curenților marini poate să aducă mine marine în zona litoralului românesc. Este avertismentul experților, care au explicat, la Euronews România, posibile ipoteze privind explozia de luni, din stațiunea Costinești.
Mircea Geoană, reacție după explozia minei de la Costinești: ”România este în siguranță, chiar dacă Marea Neagră e tensionată”
Marea Neagră este un loc tensionat, însă România este în siguranță, este afirmația făcută de secretarul general adjunct NATO, după explozia care a avut loc, luni, în Costinești.
Ziua Marinei. O navă aflată la festivități, solicitată pentru a salva două persoane căzute în mare
Nava Phoenix, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, care participa la festivităţile de la Constanţa de Ziua Marinei, a fost solicitată să intervină într-o operaţiune de căutare şi salvare a două persoane căzute în apă.
Mine marine în apele României. Analist militar: Rusia încearcă un război psihologic
Aurel Cazacu, analist militar și expert în armament, a vorbit în direct la Euronews România, Vocile care Contează, despre impactul pe care îl au aceste mine prezente în Marea Neagră în contextul războiului din Ucraina.
Premieră în Odesa, de la invazia rusă. Câteva plaje au fosdeschise pentru înot
Mai multe plaje din Odesa, oraş ucrainean de la Marea Neagră, au fost deschise oficial pentru înot pentru prima dată de la începerea invaziei ruseşti, deşi acesta este interzis în timpul alertelor de raid aerian, au declarat sâmbătă oficiali locali,
Oferte last minute pe litoralul românesc. Unii hotelieri au scăzut prețurile pentru o cameră, de la 600, la 341 de lei
Este vârf de sezon estival, dar multe camere de pe litoralul românesc au rămas goale, se plâng hotelierii. În speranța că vor atrage mai mulți clienți, au scos pe piață oferte last minute, în care prețul cazării este mai mic cu 40% decât până acum.
Distrugerea barajului Kahovka, impact zero pentru litoralul românesc, potrivit Forțelor Navale Române
După distrugerea barajului de la Kahovka au apărut speculații că există probabilitatea de a avea o poluare semnificativă în zona litoralului românesc. Au fost efectuate mai multe studii pentru a stabili clar dacă apa din Marea Neagră a fost afectată.
Rusia cere navelor cu cereale ucrainene să părăsească Marea Neagră până pe 17 iulie
Rusia nu vede niciun temei pentru a prelungi acordul care a permis Ucrainei să-şi reia exporturile de cereale prin porturile sale maritime după ce armata rusă a împiedicat folosirea acestora odată cu războiul pornit în februarie 2022.
Curenții RIP, un pericol pentru turiștii de pe litoral. Ce trebuie să faci dacă ești prins în marea agitată
Curenții marini reprezintă un fenomen natural, iar pe litoralul românesc aceștia sunt cunoscuți sub denumirea de curenți RIP. Acești curenți au devenit subiect de interes pentru autorități și specialiști, deoarece au dus la un număr semnificativ de cazuri de înec în Marea Neagră.
Expert ONU: Minele dislocate de prăbușirea barajului Kahovka ar putea ajunge pe litoralul Mării Negre
Un oficial din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) a afirmat miercuri că minele dislocate din cauza inundațiilor provocate de prăbușirea barajului Kahovka din Ucraina ar putea ajunge pe plajele de pe litoralul Mării Negre.
Calitatea apei pe litoralul românesc este bună. Ministrul Turismului: ”Pentru România nu există niciun mesaj care să ne îngrijoreze”
Autoritățile anunță că nu există niciun risc pentru românii care intră în apă pe litoralul românesc. În ultimele zile, cercetătorii au atras atenția asupra riscului de poluare a Mării Negre, după distrugerea barajului Kahovka din Ucraina.
Experiment Euronews: Filmul unei zile de vacanță de la București la malul mării
Fiecare weekend din această vară este numai bun pentru o mini-vacanță la mare. Odată cu programul ”Trenurile soarelui”, călătorii au dat buzna în Gara de Nord încă de vineri dimineață. O Echipă Euronews a testat durata și costurile celor două rute, dar și experiența unei zile la plajă.