INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ
Cum se poate transforma o conversație cu ChatGPT în cel mai tare job plătit cu un salariu de șase cifre
Explozia inteligenței artificiale a stârnit discuții despre o nouă revoluție industrială care ar putea disponibiliza milioane de angajați. Cu toate acestea, unul dintre locurile de muncă pe care inteligența artificială le creează ar putea fi plătit cu până la 300.000 de euro pe an.
#TheCube: Dilemele etice la care trebuie să răspundă Inteligența Artificială: ”Pe cine vom trage la răspundere?”
Scrisoarea deschisă a liderilor din domeniul tehnologiei naște tot mai multe controverse. Apelul de oprire a cercetării în domeniul inteligenței artificiale este caracterizat drept prăpăstios și ineficient, pentru că nu abordează în niciun fel problemele de etică ale acestui domeniu.
"Puneți Inteligența Artificială pe pauză, prezintă deja riscuri profunde pentru umanitate!". Ce conține scrisoarea deschisă, aparent semnată de Elon Musk, Steve Wozniak și alte personalități
Numele mai multor personalități, printre care Elon Musk, Yuval Harari ori Steve Wozniak , însoțesc o scrisoare deschisă prin intermediul căreia cer o pauză de 6 luni în dezvoltarea sistemelor avansate de Inteligență Artificială.
Creatorul ChatGPT se teme de cum ar putea evolua această tehnologie. ”Dacă aș spune că nu mi-e frică, aș fi foarte nefericit că am această funcție”
Directorul OpenAI, compania care a creat chatbotul ChatGPT, susține că inteligența artificială ar putea revoluționa întreaga societate, însă și-a exprimat temerea că această tehnologie ar putea fi folosită pentru a crea dezinformare la scară largă, dar și pentru a lansa atacuri cibernetice.
Joburile vulnerabile în fața inteligenței artificiale. Compania care a creat ChatGPT: 80% dintre angajați ar putea fi înlocuiți
OpenAI, compania care se află în spatele popularului chatbot ChatGPT, a analizat cifrele privind expunerea diferitelor locuri de muncă la inteligența artificială (AI) - și aceste cifre sunt revelatoare.
Experiment #TheCube: Ce notă ia Chat GPT-4 la simularea Evaluării Naționale la limba română?
După ce a reușit să promoveze tot soiul de examene, Chat GPT a ajuns și la evaluările din România. În cadrul unui experiment realizat de Euronews, Chat GPT a „participat” la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a 8-a și a dat proba la limba și literatura română.
Bill Gates, despre inteligența artificială: același impact ca apariția PC-ului, a internetului ori mobilului
Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, susține că tehnologia ce are la bază inteligența artificială ar putea revoluționa industria IT, așa cum s-a întâmplat în anii '80 prin introducerea interfeței grafice pentru utilizatori.
Google anunță lansarea oficială a chatbot-ului Bard, într-un articol de blog scris cu ajutorul inteligenței artificiale
Google a anunțat, marți, că lansează oficial Bard, robotul de chat menit să rivalizeze cu deja popularul ChatGPT. Pentru început, Bard va fi disponibil în SUA și Regatul Unit.
#TheCube: ION, glasul "metaforei" și dilema dialogurilor AI regizate, confirmate și negate
Ministrul Cercetării recunoaște că atât premierul Nicolae Ciucă, cât și consilierul virtual ION, și-au învățat replicile pentru prima lor interacțiune, dar spune că nimeni nu a susținut altceva, de la lansare și până acum.
Sebastian Burduja, despre ION: Viziunea "îndrăzneață pe termen lung" este ca robotul ION să facă recomandări de politici publice
România este una dintre țările cu cel mai rapid internet din lume, însă, pe de altă parte, are cele mai lente birocrații. Un paradox românesc al dosarului cu șină, pe care Guvernul promite să îl rezolve cu ajutorul digitalizării.
LinkedIn adaugă instrumente de inteligență artificială pentru a genera texte de profil și descrieri de joburi
LinkedIn își extinde suita de funcții de inteligență artificială, adăugând de această dată instrumente care vor genera conținut pentru profilurile utilizatorilor și descrierile de locuri de muncă.
ION, prima vizită oficială. Consilierul dotat cu inteligență artificială s-a întâlnit cu liceenii din Capitală
Robotul ION, consilierul guvernamental dotat cu inteligență artificială, a ieșit în public pentru prima dată. Entitatea virtuală a stat de vorbă cu elevii Colegiului Național Aurel Vlaicu din București.
DuckDuckGo a implementat un AI care răspunde la întrebări bazate pe Wikipedia
DuckDuckGo a devenit cel mai recent motor de căutare care a încorporat inteligența artificială. Compania a anunțat un nou instrument, numit DuckAssist, care extrage și rezumă automat informații de pe Wikipedia ca răspuns la anumite întrebări.