INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ
Ce este Bard și ce poate face „rivalul” lui ChatGPT creat de Google
Google se pregătește pentru o bătălie în domeniul inteligenței artificiale prin lansarea „Bard", un serviciu de conversație care se pare că urmărește să contracareze popularitatea instrumentului ChatGPT susținut de Microsoft.
Google anunță rivalul ChatGPT, Bard. Compania vrea să adauge motorului său de căutare funcții bazate pe inteligență artificială
Alphabet Inc, care deține Google, vrea să lanseze un serviciu de chatbot și eă utilizeze mai multă inteligență artificială pentru motorul său de căutare, scrie Reuters.
Italia: Riscuri pentru minorii și persoanele „fragile emoțional” care folosesc chatbotul Replika
Agenţia pentru protecţia datelor din Italia a anunţat vineri că interzice chatbot-ului cu inteligenţă artificială dezvoltat de compania Replika să folosească datele personale ale cetăţenilor italieni.
Inteligența artificială vine la cinema. Regizor: „Ne poate ajuta, dar să ne lase în pace să greșim”
Viitorul cinematografiei ar putea fi strâns legat de felul în care evoluează inteligența artificială. Faimosul sitcom „Seinfeld” are deja o continuare produsă exclusiv cu ajutorul AI, însă până ca tehnologia să ne livreze filme, ea este deja folosită în mai multe etape de post-producție.
ChatGPT, record de utilizatori. Chatbot-ul a fost accesat de 100 de milioane de oameni în ianuarie
ChatGPT, cel mai popular software care imită conversațiile umane, are o creștere record a numărului de utilizatori. 100 de milioane de oameni au folosit, în ianuarie 2023, instrumentul digital care a fost lansat în noiembrie 2022 de compania americană OpenAI.
Creatorul ChatGPT lansează programul care depistează textele scrise cu ajutorul inteligenței artificiale
Compania care a creat ChatGPT, aplicația capabilă să genereze articole, eseuri și chiar poezii, au lansat a dezvoltat un program capabil să detecteze dacă un text a fost scris cu ajutorul inteligenței artificiale (IA).
Elevii folosesc ChatGPT pentru a-și face temele. Ar trebui școlile sau nu să interzică instrumentele AI?
Este aproape sfârșitul erei temelor? Pe măsură ce noi instrumente puternice de inteligență artificială (AI), precum ChatGPT, iau Internetul cu asalt, profesorii preocupați de înșelăciunea bazată pe inteligență artificială își pun la îndoială metodele de predare și evaluare.
UPDATE ChatGPT, varianta pe bani. Versiunea Plus a chatbotului va costa 20 de dolari
Utilizatorii au avut posibilitatea de a se înscrie pentru acces anticipat la ChatGPT Professional, iar acum, unii dintre aceștia spun că li s-a acordat acces la un nivel pro, care costă 42 de dolari pe lună.
Se pregătește inteligența artificială să ia locul jurnaliștilor? Un experiment desfășurat în Statele Unite demonstrează contrariul
Site-ul american de tehnologie CNET a provocat controverse în lumea media după ce a publicat în secret zeci de articole produse în întregime cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).
Inteligența umană vs inteligența artificială. Getty Images, în instanță cu Stability AI, softul care creează imagini
În lumea tehnologiei se profilează o adevărată dispută între inteligența umană și cea artificială. Furnizorul de imagini stoc, Getty Images, acționează în instanță un soft de inteligență artificială.
Inteligenta artificială ca variantă de distracție. Cum funcționează Character.ai, alternativa la ChatGPT
Aplicația ChatGPT ce are la bază inteligența artificială pentru a imita o conversație de tip uman nu este singurul generator de texte lansat pe Internet care a stârnit curiozitatea. Chiar dacă este în varianta de testare (beta), Character.AI a devenit o sursă de amuzament.
Ce este Chat GPT, la ce poate fi folosit în lumea reală și de ce a început să ridice semne de întrebare
Utilizarea inteligenței artificiale (AI) în tehnologiile emergente continuă să avanseze rapid. OpenAI, cu sediul în San Francisco, a pus la dispoziție ultima sa creație, chatbotul ChatGPT.
Primul robot cu inteligență artificială care va înlocui un avocat. Dezvoltatorul promite o sumă uriașă celui care îi va folosi argumentele
Primul „robot-avocat” dotat cu inteligență artificială va reprezenta în instanță o persoană pentru a contesta, luna viitoare, o amendă de circulație.
Școlile din New York interzic utilizarea Chat GPT. „Profesorii români nu sunt conștienți de ce se întâmplă”
În timp ce în școlile de la noi virozele par a fi cel mai mare inamic al actului educațional, în școlile publice din New York, autoritățile încearcă să lupte cu... inteligența artificială.
CES 2023. Cele mai bune gadgeturi pentru sănătate și wellness pe care probabil le vom folosi în viitor
Expoziția de tehnologie CES din Las Vegas a fost plină de gadgeturi pentru sănătate în acest an, deoarece tehnologia continuă să facă progrese uriașe atunci când vine vorba de a-i ajuta pe consumatori să înțeleagă mai bine starea lor generală de bine.
Șeful Microsoft: „Inteligența artificială va reinventa modul în care folosești Windows”
În timpul discursului de prezentare de la CES 2023, AMD a dezvăluit primul motor de inteligență artificială pe un procesor x86 - iar Panos Panay, director de produs Microsoft, spune că aceste capacități reprezintă viitorul Windows.
Provocările inteligenței artificiale în 2023: ChatGPT 4, combaterea schimbărilor climatice și probleme legate de etică
Inteligența artificială s-a dezvoltat foarte mult în 2022 și a reușit să genereze de la zero texte, videoclipuri și imagini impresionante. Este, de asemenea, principala noastră predicție tehnologică pentru 2023. Pe lângă faptul că este o sursă de fascinație, este și una care poate provoca teamă
IFA Next, punctul de plecare către viitor: digitalizarea - cu noi la masă, dronele - cu noi în casă
În mod traditional, hala cu numărul 20 din complexul expozițional Messe Berlin le revine start-up-urilor, adunate sub umbrela IFA NEXT. AI, Robotică, AR, VR, tehnologii fără fir – sunt doar câteva exemple de soluții propuse de expozanți.
Ecranele-vedetă de la IFA Berlin 2022: OLED-ul de 97 de inci, QLED-ul de 98 de inci și primul OLED pliabil de 17 inci
În așteptarea Campionatului de Mondial de fotbal din Qatar și a sezonului rece, când oamenii încep să petreacă tot mai mult timp acasă, marile companii au venit la IFA Berlin 2022 cu ecrane care oferă, spun reprezentanții lor, „experiențe imersive”.
Roboții, cei mai harnici angajați. Sute de magazine din Japonia îi folosesc pentru aprovizionare
Magazinele din Japonia au „angajat” roboți care să se ocupe de aprovizionare. Este soluția pe care minimarketurile au găsit-o în lipsa angajaților. Roboții au grijă ca rafturile să fie mereu pline.
IFA Berlin 2022 | Casa viitorului apropiat este personalizată. Confort sustenabil, la comandă
Casele inteligente vor primi, în viitorul apropiat, o nouă etichetă. Vor fi "personalizate". Este un termen folosit din plin, zilele acestea, de producătorii și experții în tehnolgie la IFA Berlin.