De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, iar în weekend, de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Proteste, petiții și conspirații, în câteva sate din Suceava. Localnicii, supărați de posibilitatea instalării antenelor 5G
- Au fost proteste în mai multe sate din Suceava. Localnicii din satul Buda, de pildă, s-au alarmat după ce acolo a apărut o structură metalică a ceea ce ei au înțeles că va fi o antenă 5G.
- Sătenii din Buda au chemat primarul comunei și au cerut explicații, nemulțumiți de faptul că structura se află la mai puțin de 100 de metri de case, școală sau grădiniță.
- Imobilele sunt în imediata apropiere a instalației, fapt care ar fi generat îngrijorări privind impactul asupra sănătății, scrie News Bucovina.
Citește mai multe despre protestele din Suceava față de instalarea antelelor 5G.
Studiu: Fiecare an de școală poate crește speranța de viață. Lipsa educației, la fel de periculoasă ca fumatul sau consumul de alcool
- O analiză care a inclus peste 600 de studii din întreaga lume a scos la iveală legătura dintre mortalitate și educație, comparând lipsa de educație cu fumatul sau consumul de alcool.
- Concret, studiul a arătat că fiecare an de educație poate reduce riscul de mortalitate cu aproape 2%, iar a nu avea nicio educație este la fel de dăunător pentru sănătate ca și consumul excesiv de alcool sau fumatul a 10 țigări pe an timp de 10 ani.
- Analiza a inclus 603 studii din întreaga lume, iar concluziile au fost publicate în The Lancet Public Health.
Află mai multe despre cum fiecare an de școală poate crește speranța de viață.
Bullying-ul, un fenomen care poate distruge vieți. România este pe locul trei în Europa la acest capitol
- Bullying-ul a devenit un fenomen pe care din păcate mulți îl cataloghează drept parte din viață, un mod de a învăța regulile lumii.
- Odată cu intrarea copiilor în colectivitate, riscă să devină o normalitate care însă are consecințe extrem de grave.
- Trei din 10 elevi sunt amenințați cu bătaia de către proprii colegi, arată un studiu Salvați Copiii.
Află mai multe despre ce înseamnă bullying-ul și cum poate afecta viața copiilor.
Conducătorii doctorali scapă de răspunderea plagiatului. Doctoranzii rămân singurii responsabili pentru tezele lor, potrivit noului Regulament
- Conducătorii de doctorat nu mai pot fi trași la răspundere, dacă lucrările pe care le-au supervizat se dovedesc a fi plagiate.
- Asta reiese din noul Regulament publicat săptămâna aceasta în Monitorul Oficial.
- În varianta pusă în dezbatere publică se precizează: conducătorul de doctorat împărțea responsabilitatea cu studentul său. Experții critică această modificare despre care nu s-a știut nimic, până a fost publicată.
Citește mai multe despre situația conducătorilor doctorali care scapă de răspunderea plagiatului.
Programul Noua Casă 2024. Valoarea maximă a creditului și condițiile pentru a cumpăra o locuință
- Programul Noua Casă continuă și în 2024, a anunțat Ministerul Finanțelor, care precizează că va fi alocat un plafon de garanții de 1 miliard de lei.
- Noua Casă 2024 se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului pe care îl poți accesa este de:
- Dobânda este variabilă, calculată în funcție de Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), la care se adaugă o marjă fixă de cca 2%.
Află mai multe detalii despre programul Noua Casă 2024.