Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Act normativ aprobat. Câți bani primesc elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională și la BAC

Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la BAC vor fi recompensați cu bani de Guvern. Astfel, conform unei hotărâri aprobate de Executiv în ședința de pe 18 septembrie, „zeciștii” absolvenți ai clasei a VIII-a vor primi câte 2.000 de lei, iar cei ai clasei a XII-a, câte 5.000 de lei. Suma totală aprobată este de peste o jumătate de milion de lei.

Bani pentru elevii cu media 10 la Evaluare Națională și la BAC

„Pentru a răsplăti şi încuraja performanţa şcolară, Guvernul a decis că şi în acest an tinerii care au obţinut nota 10 la examenele de absolvire a învăţământului gimnazial şi liceal să primească un premiu financiar. Astfel, 74 de absolvenţi ai clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională în sesiunea 2024 vor primi câte 2.000 de lei. De asemenea, 80 de absolvenţi de Bacalaureat care au obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2024 vor primi câte 5.000 de lei.

Acest proiect implică o finanțare de 548.000 de lei din bugetul Ministerului Educației pe anul în curs, iar lista beneficiarilor și modalitatea efectivă de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate ulterior prin ordin al Ministerului Educației”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

În 2024, cele 74 de medii de 10 de la Evaluarea Națională reprezintă cel mai mic număr de note maxime din ultimii 11 ani. Doar în București au fost 32 de note de 10.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE