Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lupta electorală, faza pe diplomele de Bac. După nota lui Ciolacu, Simion își etalează diploma: „Față de alții, nu am nicio reținere în a o arăta public”

Cursa electorală pentru Cotroceni se află într-o nouă etapă. Candidații la alegerile prezidențiale au început să își prezinte notele obținute la examenul de bacalaureat.

Totul a început cu Marcel Ciolacu care, într-o conferință de presă, a spus că nu își amintește exact notele pe care le-a obținut la bacul susținut în urmă cu 38 de ani.

Marcel Ciolacu a spus ce notă a luat, dar nu a arătat diploma

Ulterior, într-un videoclip postat pe TikTok, Marcel Ciolacu a venit cu precizări și le-a spus urmăritorilor că a promovat bacalaureatul cu media 7,03, iar examenul de licență l-a finalizat cu media 9,00.

”Normal că m-am apucat în toate documentele să caut toate diplomele, să închidem acest circ care la început l-am crezut că este unul într-o limită normală”, a declarat Ciolacu.

Nota lui George Simion la Bac: 9,69

La o zi distanță, candidatul AUR la prezidențiale, George Simion, a postat pe site-ul personal diploma de bacalaureat: „Am avut media 9,69 la examenul de Bacalaureat și nu am nicio problemă în a arăta acest lucru publicului. Diploma mea de bacalaureat este reală și, spre deosebire de alții, eu nu am nicio problemă să vorbesc despre asta”.

Simion subliniază că Marcel Ciolacu a evitat constant să arate documentele de studii, alimentând suspiciuni și speculații.

”Marcel Ciolacu, tu când ne arăți diploma de Bacalaureat?”, întreabă George Simion.

Elena Lasconi: „Eu am o diplomă de bacalaureat pe care o pot arăta”

Elena a făcut și ea aluzie la controversele legate de diploma de Bacalaureat a lui Marcel Ciolacu, spunând că deține un document pe care îl poate arăta.

„Oricum eu am o diplomă de Bacalaureat pe care v-o pot arăta. O să scriu două cărţi la pensie, dar o să fie pe bune, nu o să fie plagiat pentru că una o să se numească cum să ajungi primar şi a doua cum să ajungi preşedinte, asta va fi cu siguranţă”, a spus Elena Lasconi.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur
  • 1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;
  • 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE