ALIMENTE
Ieftinirea laptelui nu se vede la raft. Reducerile sunt fie prea mici, fie nu există
Ieftinirea laptelui anunțată încă de acum mai bine de o lună și jumătate încă nu se simte în buzunarele românilor. Deși prețurile ar fi trebuit să fie mai mici cu cel puțin 20%, diferențele de preț sunt infime. Ba mai mult, unele sortimente chiar s-au scumpit de la anunțul ieftinirii.
Multe alimente modificate genetic ar putea ajunge neetichetate pe rafturile supermarketurilor europene
Multe alimente modificate genetic ar putea ajunge, în cele din urmă neetichetate, pe rafturile supermarketurilor europene, potrivit unei propuneri legislative a Comisiei Europene.
"Patriotismul economic" în vestul Europei. Cum funcționează acest concept în Franța
Noul premier desemnat al României, Marcel Ciolacu, vorbește despre patriotismul econonomic, un concept care au urma să se aplice cu prioritate în domeniul agriculturii. În Europa nu este o noutate. Țări precum Franța, Italia, Spania au implementat acest concept de câțiva ani.
"Nimeni nu trebuie să moară din cauza alimentelor". Anunțul ONU, în ziua mondială a siguranței alimentare
Organizația Națiunilor Unite trage un semnal de alarmă privind calitatea alimentelor. Potrivit statisticilor, 1,6 milioane de persoane se îmbolnăvesc în fiecare zi din cauza consumării de alimente contaminate.
Cele mai ieftine alimente din ultimii doi ani. Analiști: Ieftinirea materiilor prime se transmite la raft în jumătate de an
Prețurile mondiale ale alimentelor au ajuns în luna mai la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, anunță Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.
Alimente produse în spațiu, prin reciclarea dioxidului de carbon expirat de astronauți. NASA a premiat o nouă tehnologie
O companie din New York, care produce combustibil pentru avioane cu o amprentă negativă de carbon, a venit cu o propunere revoluționară în ceea ce privește meniul astronauților
Șapte dintre cele mai bune alimente pentru reducerea stresului
Există câteva alimente care au beneficii dovedite atunci când vine vorba de combaterea anxietății și a stresului - unele dintre ele probabil că le aveți deja în bucătărie sau cel puțin le puteți găsi într-un supermarket din apropiere.
Justiția europeană a decis că brânza Emmentaler nu un produs exclusiv elvețian
Brânza de tip Emmentaler nu este un produs exclusiv elvețian, a decis Tribunalul General al Uniunii Europene. O organizație profesională elvețiană dorea să obţină un statut protejat pentru termenul Emmentaler în Uniunea Europeană.
Experiment Euronews. Ce nivel de pesticide conțin roșiile din piețele din România
Euronews și-a propus să facă prin sondaj propriile teste, în laboratoare autorizate. Am dus la analiză roșii din trei puncte ale țării, iar rezultatele arată că unele roșii conțin fungicide, chiar la limita superioară permisă de legislația în vigoare.
Guvernul încurajează fermierii români. Instituțiile de stat vor cumpăra alimente direct de la producătorii locali
Planul de reducere a cheltuielilor bugetare, implementat de Guvern, prevede și o măsură de încurajare a fermierilor români. Mai exact, instituțiile de stat, precum spitalele și unitățile de învățământ care cumpără alimente, vor trebui să se aprovizioneze direct de la producătorii locali.
Retailerii francezi prelungesc reducerile de prețuri la alimente, potrivit ministrului Finanțelor
Retailerii francezi sunt de acord să prelungească eforturile destinate oferirii celui mai mic preţ posibil la produsele alimentare de bază, în condiţiile în care preţurile ridicate continuă să afecteze bugetele gospodăriilor.
ANALIZĂ: Baronii industriei alimentare. Cine sunt miliardarii care profită de pe urma crizei costului vieții
În ultimii ani, companiile alimentare au reușit să obțină profituri impresionante, din cauza creșterii vertiginoase a prețurilor, în timp ce o parte a populației este forțată să reducă cheltuielile sau să sufere de foame.
Cum să evităm risipa alimentară de Paște. Un român aruncă la gunoi aproximativ 75 de kilograme de mâncare anual
Putem găti de Paște fără să aruncăm mâncare. Trebuie doar să ne organizăm mai bine, în așa fel încât să nu mai facem mai multă mâncare decât trebuie și să refolosim resturile alimentare în alte rețete.
Aglomerație în piață înainte de Paște. Produsele tradiționale, scumpite pe ultima sută de metri
A fost aglomerație în piețe cu câteva ore înaintea Paștelui. Cumpărătorii au avut, însă, o surpriză la rafturi: unii comercianți au mărit prețurile pentru anumite produse, față de zilele trecute.
Masa de Paște poate conține peste 160 de E-uri. Preparatele cu aditivi care pot fi un pericol pentru sănătate
La tradiționala masă de Paște pot fi consumate până la 163 de E-uri, 208,6 grame de zahăr şi 31,6 grame de sare, arată o analiză publicată vineri de reprezentanţii asociaţiei InfoCons.
Folosirea făinii de insecte în produsele tradiționale. Nutriționistul Lygia Alexandrescu: ”Românii nu sunt pregătiți să consume astfel de trufandale”
Poporul român este unul căruia ”îi modifici cu greu obiceiurile alimentare” și va fi un ”drum lung” până când va folosi ingrediente precum făina de insecte, a declarat nutriționistul Lygia Alexandrescu, în direct al Euronews România.
Black Friday la lapte și bani europeni pentru fermieri. Care sunt soluțiile găsite la Guvern după discuțiile cu producătorii
Producătorii au fost la Palatul Victoria să ceară subvenții mai mari. După întâlnirea de la Guvern, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că au fost găsiți bani europeni pentru susținerea industriei autohtone a laptelui.
Ajutor pentru cumpărăturile de Paște. Voucherele de alimente vor fi încărcate înainte de sărbători
Cardurile de alimente din cadrul programului "Sprijin pentru România" vor fi încărcare în avans înainte de Paște, anunță ministrul Marcel Boloș. Mai exact, persoanele care benefiază de acest ajutor vor primi suma de 250 de lei în Săptămâna Mare.
Studiu. Pâinea modificată genetic, soluție viabilă pentru scăderea riscului de cancer
Pâine, chifle sau covrigi. Acestea sunt doar câteva dintre produsele care ar putea fi pregătite din cereale modificate genetic. Cercetătorii din Marea Britanie spun că, prin modificarea structurii genetice a bobului de grâu, cancerul ar putea fi diminuat.
Ouăle s-au scumpit cel mai mult în România, din toate țările UE, în 2022
Preţul ouălor în Uniunea Europeană era, în medie, cu 30% mai mare în luna ianuarie 2023 comparativ cu luna ianuarie 2022, o creştere uşor peste media europeană fiind înregistrată în România, unde ouăle erau cu 33,7% mai scumpe.
Etichetarea Nutrițională divizează UE. Italia se teme că industria sa alimentară ar putea fi afectată
UE caută o soluţie consensuală de etichetare nutriţională, după ce a respins sistemul Nutri-Score, care s-a lovit de opoziţia mai multor state membre, în frunte cu Italia, care văd în acest sistem o ameninţare la adresa industriei agroalimentare şi gastronomiei.