Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vasile Bănescu a comentat cazul profesorului Bulai, acuzat de hărțuire sexuală: "Tăcerea nu e niciodată de aur. Tăcerea îngroapă de viu"

Cazul în care profesorul universitar Alfred Bulai e acuzat de hărțuire sexuală a făcut ecouri în mai multe zone. După reacțiile politice, au apărut și cele din lumea clericală. Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a avut o luare de poziție scurtă pe rețelele de socializare.

Vasile Bănescu a comentat cazul profesorului Bulai

"Tăcerea nu e niciodată de aur. Când nu e asurzitoare, deci complice, e doar de plumb. Precum capacul unui sarcofag care a înghițit definitiv un trup. Tăcerea îngroapă de viu. E abdicare, capitulare. Morală", a fost postarea lui Vasile Bănescu.

Sociologul Alfred Bulai, în vârstă de 61 de ani, ar fi abuzat sexual niște studente, conform investigațiilor publicate de portalul Snoop. Procurorii au primit zece de sesizări, însă spun că încă nu există o plângere oficială. Cu toate acestea, a fost deschis un dosar penal in rem.

În urma acuzațiilor aduse profesorului Alfred Bulai, conducerea SNSPA a decis să-l elibereze din toate funcțiile, deși acesta și-a depus o cerere de pensionare. 

Între timp, au apărut și public mai multe mărturii ale unor foste studente ale lui Alfred Bulai.

Cunoscutul analist politic le-ar fi cerut studentelor să se dezbrace în fața lui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE