Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Profesorul Alfred Bulai, anchetat de poliție. Profesorul este acuzat de mai multe studente că le-a hărțuit sexual

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a solicitat, luni, Comisiei de Etică a instituţiei, o analiză "urgentă şi detaliată" a cazului profesorului Alfred Bulai. Acesta este acuzat că ar fi hărțuit sexual mai multe studente. În paralel, Poliția Capitalei a deschis un dosar penal, care vizează infracțiunea de folosire a funcției în scop sexual.

29/07/2024 , 15:46

Poliția a deschis un dosar penal în cazul în care este implicat profesorul Alfred Bulai

Comunicatul Poliției: "Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, ce fac referire la faptul că, un cadru didactic al unei Universități din București ar fi avut un comportament nepotrivit față de mai multe studente, Serviciul Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii Capitalei au demarat investigațiile, față de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea funcției în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1."

Totodată, conducerea SNSPA a cerut retragerea lui Bulai din poziţia de director al Departamentului de Sociologie şi suspendarea participării sale la activităţile didactice pe perioada derulării analizei.

Ce acuzații i se aduc profesorului

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de snoop.ro, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

Profesor și cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, Bulai le-ar fi cerut studentelor să se dezbrace în fața lui în camera unde era cazat.

Publicația a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

”SNSPA are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz”

Conducerea SNSPA anunță, printr-un comunicat de presă, că a fost solicitată ”o analiză urgentă şi detaliată a situaţiei” în urma dezvăluirilor apărute în cadrul investigației.

SNSPA: Conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a luat act cu deosebită îngrijorare de acuzaţiile de hărţuire sexuală şi comportament abuziv, aduse prof. univ. dr. Alfred Bulai, formulate în cadrul unei investigaţii jurnalistice publicate recent. SNSPA are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz. Considerăm că un astfel de comportament este inacceptabil şi dăunător mediului academic, punând în pericol siguranţa şi bunăstarea studenţilor noştri.

Rectorul SNSPA s-a autosesizat şi a solicitat Comisiei de Etică ”o analiză urgentă şi detaliată a situaţiei”. Vor fi strânse toate probele necesare şi vor fi audiate toate părţile implicate pentru a stabili faptele, urmând să fie aplicate sancţiuni corespunzătoare, dacă se impun.

”SNSPA este dedicată creării unui mediu de învăţare sigur şi incluziv pentru toţi studenţii, profesorii şi personalul administrativ”

SNSPA: De asemenea, rectorul SNSPA a solicitat domnului decan Cristian Pîrvulescu să convoace, în regim de urgenţă, Consiliul Facultăţii de Ştiinţe Politice, pentru a analiza situaţia. Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziţia de director al Departamentului de Sociologie şi suspendarea participării la activităţile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situaţiei sesizate. SNSPA este dedicată creării unui mediu de învăţare sigur şi incluziv pentru toţi studenţii, profesorii şi personalul administrativ.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE