Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția premierului Ciolacu în cazul SNSPA: ”Haideți să aflăm întreg adevărul”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trebuie să fie aflat ”întreg adevărul” în cazul anchetei ce-l vizează pe profesorul Alfred Bulai, acuzat de mai multe studente că le-ar fi hărțuit sexual. Șeful Executivului a evidențiat că există mai multe anchete în desfășurare, motiv pentru care nu poate interveni.

Marcel Ciolacu a reacționat în cazul lui Alfred Bulai, după ce a profesorul a fost acuzat de mai multe studente de la SNSPA că le-ar fi hărțuit sexual.

Nu e rolul meu să judec pe cineva. Haideți să aflăm întreg adevărul. Dacă s-a întâmplat așa ceva, veți vedea că se vor lua măsurile pe care le impune legea. Ministrul Educației sunt ferm convins că a declanșat anchetele împreună cu conducerea SNSPA.

Deja sunt și procurorii autosesizați. Nu intervenim într-o anchetă penală, cum este și normal. O să intervenim, dacă dispune Ministerul Educației, administrativ. E cu totul altceva. Este un consiliul național al rectorilor care este independent de Minister și de ministru.

Depinde ce ne dorim, în ce societate dorim să trăim. Eu am trăit în comunism, nu mai vreau să trăiesc. Vreau o societate cu independența autorităților”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Aproape 10 e-mailuri au fost trimise către anchetatori, au precizat surse pentru Euronews România. Încă de marți, procurorii de la Parchetul de pe Judecătoria Sectorului 1 au încurajat potențialele victime, dar și alte persoane care dețin orice fel de informație despre posibile abuzuri sau despre acest caz să vină către ei și să le sesizeze ceea ce știu.

Au fost trimise mai multe e-mailuri la adresa pj_sector_1@mpublic.ro. Procurorii încurajează în continuare persoanele care au informații să spună ceea ce știu.

Săptămâna viitoare am putea avea primele audieri în acest caz, iar persoanele care au povestit ceea ce s-a întâmplat să meargă să meargă declarații polițiștilor și procurorilor.

De asemenea, polițiștii au identificat cele două fete din investigația realizată de publicația Snoop și încurajează și ei victimele să reclame prin ceea ce au trecut.

Anchetatorii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru folosirea funcției în scop sexual. Nu există nicio plângere depusă până acum de vreo victimă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE