Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristian Pîrvulescu, despre cazul Alfred Bulai. ”De mâine începe să lucreze Comisia de Etică. L-am suspendat din toate pozițiile”

Cazul lui Alfred Bulai, profesorul pe care mai multe studente l-au acuzat că le-ar fi hărțuit sexual, va fi analizat începând de joi de Comisia de Etică din cadrul Școlii Naționale de Studii Administrative și Politice, a declarat profesorul Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, la Euronews România. Pîrvulescu a recunoscut că a auzit zvonuri, însă nu a avut niciodată ”cunoștință despre faptele care sunt descrise” de studentele și fostele care acuză c-ar fi fost hărțuite sexual de Alfred Bulai.

În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Cristian Pîrvulescu a vorbit despre ancheta ce-l vizează pe Alfred Bulai.

”În primul rând, trebuie să văd spun că regret foarte mult faptele care sunt descrise. Simt un sentiment de vinovăție față studentele care au trăit prin asemenea momente”, a afirmat Pîrvulescu.

Profesorul a precizat că la nivelul SNSPA să fie găsite soluții pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple.

”Am auzit zvonuri, dar niciodată nu am avut cunoștință despre faptele care sunt descrise acolo. Nu au existat niciodată sesizări. (...)

De mâine începe să lucreze comisia de etică în acest caz. L-am suspendat (pe Alfred Bulai, n.red) din toate pozițiile pe care le avea, de șef de departament, membru în Senat, în Consiliul facultății. Am cerut-o încă de luni în Consiliul Facultății de Științe Politice. A fost suspendat din toate activitățile didactice, nu numai cele de predare.

Până când se va termina investigația noastră, domnul Bulai nu va mai avea poziții de putere și de educație în facultate și în școală. Sperăm ca lucrurile se întâmple foarte repede”, a explicat decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA.

Cristian Pîrvulescu: Se discută și despre alți profesori

Chiar dacă Alfred Bulai a depus o cerere de pensionare, ancheta ce-l vizează va continua, a afirmat Pîrvulescu și a încurajat ”pe toată lumea să trimită informații despre orice faptă de genul ăsta”.

”Dacă cererea de pensionare însemna că se vor întrerupe în vreun fel relațiile de muncă, ele nu sunt întrerupte. Comisia de Etică va funcționa până la final și va da o soluție finală. Toate datele care vor fi primite.

Încurajăm pe toată lumea să trimită informații despre orice faptă de genul ăsta care s-a întâmplat, deci nu mai despre un profesor, se discută și despre alții.

Toate aceste date vor fi puse la dispoziția organelor de anchetă pentru că există și o anchetă penală în acest timp”, a afirmat profesorul de Științe Politice.

Pîrvulescu a amintit că a fost primită deja o plângere la Comisia de Etică și este convins că vor mai fi depuse și altele.

”Noi nu am primit decât după publicarea articolului pe care noi l-am considerat deja în sine o plângere, am primit o plângere deja și probabil vor mai primi și altele la Comisia de Etică.

Vă asigur că va fi vorba despre o anchetă cât se poate de serioasă. Comisia de Etică este independentă și este formată din oameni deasupra oricărei bănuieli” , a mai spus Pîrvulescu.

Cristian Pîrvulescu: ”Sunt suficiente pentru a-i spune unui profesor că nu mai are ce să caute în învățământ”

”Să învățăm să avem instrumente mult mai bune pentru a împiedica acest lucru. E o problemă de recrutare. Sunt dintre cei care cred că problema vine de undeva de demult, că modul în care s-a făcut recrutarea nu a ținut cont de aceste lucruri.

Pentru mine, faptul că există studente sau foste studente care spune că au existat astfel de situații, tentative de viol, abuzuri sexuale sau hărțuire sexuală sunt suficiente pentru a-i spune unui profesor că nu mai are ce să caute în învățământ”, a mai precizat Cristian Pîrvulescu.

De asemenea, el a dat asigurări că membrii Comisiei de Etică vor acționa în zilele următoare și, în funcție de ”numărul de interviuri și de reclamații pe care le vor avea, sperăm ca în cea mai scurtă perioadă de timp să avem finalizată o anchetă”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE