Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Urzicile, la preț de carne de porc. În piețe, verdețurile sunt mai scumpe, față de anii trecuți

Au apărut verdețurile în piețele din București. Urzicile, spanacul, salata sau ceapa verde sunt doar câteva dintre cele mai căutate produse, la început de primăvară. Prețurile sunt, însă, destul de mari. Un kilogram de urzici costă cât unul de carne de porc. Cu toate acestea, unii români fac un efort și cumpără trufandale pentru vitamine și numeroasele beneficii pentru organism.

Prin comparație, un kilogram de urzici este egal cu un kilogram de carne de porc, în medie, 25 de lei. Salata costă 4 lei, ceapa verde și ridichile 2 lei, iar spanacul și loboda pornesc de la 8 lei.

Comercianții pun scumpirile pe seama cheltuielilor mai mari din timpul iernii și spun că pentru unele trufandale este nevoie de multă răbdare pentru a fi culese.

Chiar dacă prețul unui kilogram de urzici nu pare să fie pentru toate buzunarele, beneficiile acestui aliment pentru sănătate merită toți banii. Asta spune tanti Marioara, care la cei 80 de ani se laudă că toată viața a mâncat mâncare sănătoasă și acesta este unul dintre secretele longevității.

Urzici, usturoi și o ceapă mare - acestea sunt principalele ingredient pentru o mâncare de urzici.

Medicii nutriționiști susțin că urzicile sunt bogate în fier și vitamine și este bine să le mâncăm după anotimpul rece.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE