Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tren cu călători, deraiat în Teleorman. A fost activat planul roșu de intervenție

Două vagoane ale unui tren care circula pe ruta Craiova-Bucuresști au deraiat la Teleorman. A fost activat planul roșu de intervenție.

Potrivit primelor informații, vagoanele nu sunt răsturnate. La fața locului au fost trimise o mașină de stingere, un echipaj de descarcerare, nouă ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SAJ. Misiunea este în dinamică.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația feroviară este oprită la această oră pe relația Roșiori – Atârnați, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596.

„Trenul 1596, care circulă în relația Craiova – București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunțat telefonic dispeceratul de circulație faptul că, în zona semnalului de intrare în stația Atârnați, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunere garniturii.

Din primele informații, în tren sunt circa 200 de călători, iar echipele de intervenție ale SRCF Craiova urmează să ajungă la fața locului. Celelate trenuri, care tranzitează stația Atârnați, vor fi trasate să circule pe firul I, din ambele sensuri”, se precizează într-un comunicat oficial al CFR Călători.

O persoana a fost preluată de SMURD cu traumatism cranio-cerebral.

”În tren au mai rămas cca 100 călători, care vor fi preluați de trenurile R 9907 și R 9006. Persoana care acuză leziuni ușoare și inițial a refuzat asistența medică a fost transportată la spital, în afara pericolului.”, a precizat ISU Olt.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE