Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Traficul restricționat, sacrificiul pentru apa caldă. Nicușor Dan grăbește lucrările de realibilitare a rețelelor de termoficare

Deși primăria se grăbește să remedieze avariile de termoficare înainte de începerea școlii, sunt deschise încă 15 șantiere pe artere importante ale Bucureștiului, care îngreunează traficul.

Nicușor Dan spune că iarna aceasta va fi mai ușoară pentru bucureșteni decât cea de anul trecut - edilul a promis că până la finalul anului vor fi reabilitați încă 75 de kilometri de conducte. Mai bine de jumătate sunt deja finalizați.

Primăria Bucureștiului grăbește lucrările de reabilitare a rețelelor de termoficare, motiv pentru care mulți bucureșteni au rămas fără apă caldă în această perioadă. Nicușor Dan a promis 70 de kilometri de conducte noi până la finalul anului, dintre care sunt gata 45.

Nicușor Dan: Ne-am grăbit să facem toate avariile

”Vă dați seama să avem 70km în plus de conductă schimbată exact acolo unde știm că sunt avarii, înseamnă că o să fie mai bine. Ne-am grăbit să facem toate avariile pe care le știam și de asta în momentul ăsta sunt sunt multe blocuri care nu au apă caldă, însă imediat după începerea școlii o să fie mult mai bine, iar la iarnă va fi mult mai bine decât iarna trecută.”, a declarat Nicușor Dan.

Dintre cei o mie de kilometri de rețea de termoficare, aproximativ o treime au fost reabilitați.

Aceste șantiere îngreunează traficul în București. Brigada Rutieră a amendat de mai multe ori Primăria Capitalei din acest motiv.

Situația va deveni cu atât mai complicată după începerea școlii, când traficul se îngreunează.

Recent, din cauza unei avarii majore, jumătate din București a rămas fără apă caldă. Marcel Ciolacu i-a cerut lui Nicușor Dan, într-o convorbire telefonică, să se întâlnească pentru a discuta despre „problema termoficării în București”.

Între timp, avaria a fost rezolvată, deci rămâne de văzut dacă întrevederea dintre premier și edil va avea totuși loc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE