Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Promisiunea lui Nicușor Dan în 2024: 70 km conducte de termoficare modernizate în București

Nicuşor Dan, care a obținut un nou mandat de Primar General la alegerile locale, a transmis că lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare cu finanţare europeană nerambursabilă avansează, iar obiectivul propus pentru 2024 este înlocuirea a 70 de km de conducte.

Ce obiectiv și-a propus Nicușor Dan în 2024: 70 km conducte de termoficare modernizate în București

Nicușor Dan era optimist, anul trecut, după ce au fost reabilitați în jur de 50 de km de rețea de termoficare în București. Se pare că și acum e la fel.

„Dacă anul trecut am schimbat 50 km de conducte, obiectivul propus pentru anul acesta este de 70 km conducte modernizate”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

„Au fost înlocuite deja conducte magistrale pe o lungime de 25,5 km pe cele 11 şantiere deschise prin POIM în toate cele şase sectoare ale Capitalei, iar concomitent este modernizată reţeaua de termoficare şi prin şantiere deschise cu finanţare de la bugetul local şi cofinanţare de la Ministerul Dezvoltării”, a mai adăugat Primarul General al Capitalei.

Termoficarea din București, modernizată în ritm de melc: doar 50 de kilometri de conducte primare în 2023

Apă rece pe țeava de apă caldă și calorifere reci iarna. Este ceva obișnuit pentru mulți bucureșteni, care sunt racordați la sistemul public de termoficare. Lucrările pentru înlocuirea țevilor vechi de zeci de ani avansează greu în Capitală.

În fiecare iarnă, autoritățile promit că vor fi mai puține avarii, doar că realitatea din apartamentele bucureștenilor îi contrazice cu fiecare val de temperaturi mai scăzute. Cei mai mulți dintre bucureșteni obișnuiesc să își încălzească locuințele pornind aerul condiționat, iar alții bagă în priză un calorifer electric.

În București, sunt 1000 de km de retea primară de termoficare și aproximativ 3000 de km de retea secundară. Până în prezent au fost înlocuite aproximativ 250 de km din conductele primare și 1000 de km din conductele secundare. În 2023 au fost reabilitați 50 de km de rețea primară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE