Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube. Scandalul planșeului de la Unirii: Doi primari care se ceartă și politicieni care dau vina unii pe alții, în online

„De la ce s-au luat?” a fost principala întrebare pe care și-au pus-o în online mii de bucureșteni - în mod special, dar și persoane din alte orașe, atunci când au văzut sirene ale Poliției, buldozere și primari, în centrul Capitalei. Mai ales în contextul în care „bătălia” s-a transformat rapid într-un conflict cu mize politice mari.

„Bătălia” de la Planșeul Unirii, comentată în mediul online

În general, nu este foarte multă liniște în Piața Unirii din București, dar luni seară parcă a fost mai mult zgomot decât de obicei. Nicușor Dan a mers cu buldozerele să dărâme gardurile lui Daniel Băluță, despre care spune că sunt amplasate ilegal pe șantier de edilul sectorului 4. Grav este că în timpul operaţiunii, doi oameni au fost răniţi.

Agitate au fost spiritele și în online, acolo unde reacțiile s-au ținut lanț. Marcel Ciolacu a încercat să îi împace pe ambii primari și i-a îndemnat să se așeze la „masa dialogului”.

„Fac un apel atât la primarul Capitalei, domnul Nicușor Dan, cât și la primarul sectorului 4, domnul Daniel Băluță, să pună capăt acestei confruntări și să revină la masa dialogului. Siguranța bucureștenilor nu trebuie să fie un motiv de dispută politică”, a spus el, printre altele, pe Facebook.

Nicolae Ciucă a avut și el ceva de spus despre subiect, atât că liberalul i-a luat partea lui Nicușor Dan.

„În lipsa tuturor avizelor necesare și a clarității privind responsabilitățile instituționale, Primăria Sectorului 4 nu ar fi trebuit să intervină în forță în această dimineață la Pasajul Unirii din București. Ne aflăm în această situație pentru că Primăria Sectorului 4 a încercat să rezolve cu forța o situație care necesită dialog și consens”, a scris el, pe Facebook.

Candidata USR la alegerile prezidențiale a fost mult mai tranșantă în ceea ce privește scandalul dintre Nicușor Dan și Daniel Băluță. Elena Lasconi a spus că „Planșeul Unirii nu este un pericol iminent” și că toată „agitația bruscă la primarii PSD ne arată că pentru ei viața oamenilor contează doar când pesediștii au ceva de câștigat”.

„Planșeul Unirii nu este un pericol iminent, conform experților, agitația bruscă la primarii PSD ne arată că pentru ei viața oamenilor contează doar când pesediștii au ceva de câștigat. Am văzut ce înseamnă astfel de reabilitări pe genunchi, în grabă, pentru a impresiona înainte de alegeri, chiar cu riscul siguranței oamenilor. Proasta reabilitare de la Pasajul Piața Unirii a ajuns să ucidă un om”.

Pe de altă parte, mulți dintre bucureșteni și-au dat seama destul de repede că totul ține, în mare măsură, de un joc politic - mai ales că până acum, când suntem în pre-campanie electorală, nu a fost așa mare interes pentru lucrările pentru planșeul de la Unirii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE