Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Elena Lasconi, candidatul USR pentru alegerile prezidențiale. Partidul și-a ales și noul Birou Național

Update: Preşedintele USR, Elena Lasconi, a fost aleasă sâmbătă, la Congresul extraordinar al partidului, drept candidatul formaţiunii politice la alegerile prezidenţiale.

Au fost înregistrate 531 de voturi (94,31%) pentru candidatura Elenei Lasconi.

Contracandidaţii săi au obţinut: Octavian Berceanu - 25 de voturi (4,44%) şi Dumitru Stanca - 7 voturi (1,24%).

30/06/2024 , 12:12

Noul Birou Naţional al USR ales la Congresul extraordinar

Componenţa noului Birou Naţional al USR a fost votată, sâmbătă, de cei 600 de delegaţi care au participat la Congresul extraordinar al partidului, Comisia electorală a USR validând rezultatul votului.

Potrivit statutului USR, Biroul Naţional este format din 25 de membri, unul dintre ei fiind preşedintele partidului, care a fost ales prin votul electronic al tuturor membrilor.

Ceilalţi 24 de membri ai Biroului Naţional al USR, în ordine alfabetică, sunt: Clotilde Armand, Cristian Baciu, Horia Bogdan, Allen Coliban, Anisia Costescu, Silvia Dinică, Cezar Drăgoescu, Adrian Echert, Dominic Fritz, Florin Gârbacea, Stelian Ion, Liviu Mălureanu, Radu Mihaiu, Radu Miruţă, Ionuţ Moşteanu, Oana Murariu, Claudiu Năsui, Andrei Nistor, Cristina Prună, Lucian Stanciu-Viziteu, Ştefan Tanasă, Oana Ţoiu, Vlad Voiculescu, Adrian Wiener.

"E un drum foarte greu, incredibil de greu, dar toată viaţa mea am ales drumul greu. Şi drumul greu mi-a adus cele mai mari satisfacţii. Cred că e de bine, pentru că am ales acest drum dintr-un sentiment pozitiv, acela de iubire. Iubesc România cu toată fiinţa mea şi cred că şi voi, de asta vă aflaţi aici", a afirmat Lasconi

Preşedintele USR a făcut apel la formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR

"Este un moment foarte important. Am spus-o de pe 10 iunie, cred, de când am văzut acea hartă roşie, că 2024 este anul în care putem să îngropăm democraţia din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare dintre voi, fiecare român de bună credinţă îşi doreşte asta. Şi gândindu-mă la buna credinţă, fac apel la toate formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR. Spun asta pentru că singura soluţie de prosperitate pentru România este dreapta, din punctul meu de vedere", a mai spus Elena Lasconi.

Știrea inițială: USR organizează, sâmbătă, un congres extraordinar în care vor alege candidatul partidului pentru prezidențiale și membrii Biroului Naţional.

Congresul va începe la ora 10:00 și sunt aşteptaţi 600 de delegaţi, potrivit Agerpres.

Comisia Electorală a USR a validat, joi, candidaturile a trei membri care s-au înscris în cursa internă: Elena Lasconi, Dumitru Stanca, Octavian Berceanu.

Elena Lasconi are 52 de ani, este de profesie economist, cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024. După demisia lui Cătălin Drulă, Lasconi a fost aleasă noul președinte al partidului.

Dumitru Stanca are 59 de ani şi este cadru militar în rezervă, în prezent ofiţer de conformitate la o firmă privată din Bucureşti. Se ocupă de asigurarea conformităţii reglementărilor şi procedurilor interne cu legislaţia în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor.

Octavian-Alexandru Berceanu are 48 de ani şi este de profesie inginer. În prezent, este consultant pentru Banca Europeană de Investiţii în proiectul PNERP Moldova şi coordonează activitatea grupului de lucru pentru reforma în sectorul forestier. Octavian Berceanu a fost Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu în timpul guvernării PNL-USR.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că aproximativ 200 de persoane s-au înscris pentru un loc din cele 24 din Biroul Naţional, pe diverse liste sau independenţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE