Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#The Cube. MrBeast face faimoasă Salina Turda. A explorat-o șapte zile. „E cel mai tare oraș subteran”

Un loc vechi de 1000 de ani în care se află „un oraș subteran”. Așa descrie MrBeast, cel mai faimos youtuber din lume, Salina Turda, acolo unde acesta a filmat un video pentru canalul său. Materialul a fost publicat în weekend și s-a viralizat rapid, fanii lui MrBeast fiind foarte impresionați de locul în care acesta a ajuns.

MrBeast, cel mai cunoscut Youtuber din online, nu s-a zgârcit atunci când a fost vorba despre cuvinte și despre modul în care putea să descrie salina Turda, un obiectiv turistic destul de cunoscut pentru români. În special pentru cei care locuiesc în zona Clujului știu că este un loc care poate fi vizitat foarte ușor pentru că se află foarte aproape de Cluj-Napoca.

Atunci când MrBeast și influencerii pe care i-a adus au ajuns în acest loc, totul s-a transformat în ceva absolut fantastic. Ei au filmat, de fapt, un soi de reality show pe care apoi MrBeast l-a postat apoi pe canalul său de Youtube în care chiar el descria că se află într-un loc vechi de 1.000 de ani și care este chiar un oraș subteran.

„Această salină este cel mai tare oraș subteran pe care l-am văzut vreodată”, a spus Mr. Beast.

Nu este totuși așa. Nu este salina Turda veche de 1.000 de ani și nici nu este un oraș subteran în adevăratul sens al cuvântului.

  • Pe durata timpul ocupației romane în Dacia, când orașul Turda purta denumirea latină de Potaissa, ar fi început mineritul sistematic pentru exploatarea fierului, a minereurilor polimetalice, a aurului, argintului și a sării în Transilvania. Primul document care vorbește în mod explicit de existența unei exploatări de sare la Turda datează din 1 mai 1271, fiind emis de cancelaria maghiară, potrivit Salinaturda.eu.

Ce este cert este că MrBeast și invitații săi, influenceri foarte cunoscuți la nivel mondial, s-au distrat foarte bine, iar publicul lui MrBeast a apreciat foarte mult materialul pe care el l-a filmat lângă Cluj-Napoca.

  • MrBeast, pe numele său James Stephen „Jimmy” Donaldson, are o avere de 54 de milioane de dolari, potrivit Forbes. Canalul său de Youtube are acum 320 de milioane de abonați.

Nu mai puțin de 41 de milioane de vizualizări a avut acest material în doar aproximativ 48 de ore de la momentul în care a fost publicat. Șapte zile explorând un oraș subteran, așa se numește materialul pe care l-a filmat MrBeast după ce a închiriat salina Turda în această perioadă.

  • Salina Turda reușește să strângă 600.000 de turiști în fiecare an.

Ishowspeed este influencerul care a fost prezent alături de Mr. Beast în salina Turda în această perioadă.

Dacă ajungeți în Cluj-Napoca, mai trebuie să faceți doar aproape 35 de kilometri până la salina Turda și apoi să vă puteți bucura ce înseamnă experiența de acolo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE