Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA susțin că Rusia are dificultăți în a respinge incursiunea ucraineană din Kursk. ”Ucraina a demonstrat creativitate”

Militarii ruși întâmpină dificultăți în a răspunde la contraofensiva Ucrainei din regiunea Kursk, chiar dacă a fost mutat un ”un număr mic de forţe” în vestul Rusiei, anunță Departamentul american al Apărării.

Pentagonul consideră că "Rusia are reale dificultăţi în a răspunde, şi continuaţi să vedeţi unele progrese ucrainene în această privinţă", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al departamentului, Pat Ryder, la Washington, potrivit agenției DPA, citată de Agerpres.

Oficialul american a punctat că Ucraina ”a demonstrat cu siguranţă creativitate şi curaj pe câmpul de luptă”.

Forțele ucrainene avansează în Kursk, în timp ce rușii ocupă estul Ucrainei

Prin contraofensiva lansată în urmă cu aproape două săptămâni, Ucraina a mutat războiul pe teritoriul adversarului său pentru prima oară. În schimb, Rusia ocupă în continuare mari părţi din estul şi sudul Ucrainei.

Întrebat dacă Statele Unite sunt în favoarea avansului Ucrainei, reprezentantul Pentagonului nu a răspuns în mod direct, ci a amintit despre planurile Kievului. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că scopul incursiunii pe teritoriul rusiei este de a crea o zonă tampon.

Discuţiile cu Guvernul de la Kiev continuă pentru a afla mai multe despre obiectivele exacte. Dar Ryder, la fel ca o purtătoare de cuvânt a Pentagonului de luni, a subliniat că această contraofensivă a Ucrainei nu a schimbat sprijinul Washingtonului pentru Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE