Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Andrew Tate primește arest la domiciliu și Tristan Tate, cercetat sub control judiciar, în al doilea dosar de trafic de persoane

Andrew Tate a primit arest la domiciliu, iar Tristan Tate va fi cercetat sub control judiciar, după cei doi au fost reținuți miercuri seară într-un dosar ce implică trafic de minori.

Cei doi frați fuseseră reținuți miercuri seară, cu propunere de atestare preventivă pentru 30 de zile.

22/08/2024 , 19:48

Andrew Tate, sub arest la domiciliu; Tristan Tate, sub control judiciar

Andrew Tate va sta în arest la domiciliu, iar Tristan Tate va fi cercetat sub control judiciar.

”In dos. 28369/3/2024 s-a respins propunerea de arestare preventiva. S-a dispus luarea masurii arestului la domiciliu fata de inc. T.III E.A. pe o durata de 30 de zile, de la data de 22.08.2024 la data de 20.09.2024, inclusiv.

S-a dispus luarea măsurii controlului judiciar fata de inc. T.T. si N.G.-M. pe o perioada de 60 de zile începând cu data de 22.08.2024 pana pe data de 20.10.2024, inclusiv.”, se arată în decizia Tribunalului București

Între timp, după perchezițiile făcute, procurorii au pus sechestru pe 16 mașini sport și de lux și pe o motocicletă și au ridicat mai multe sume de bani, ceasuri, înscrisuri și laptopuri.

Andrew și Tristan Tate sunt vizați de o nouă percheziție a DIICOT, într-un dosar mai complex, în care se verifică fapte precum constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălare a banilor.

22/08/2024 , 14:03

Frații Tate ar urma să fie arestați preventiv

Procurorii propun arestarea lui Andrew și Tristan Tate pentru 30 de zile. Ei mai cer arestarea la domiciliu pentru fosta polițistă Luana Radu și arestarea preventivă pentru Naghel Georgiana. Cele două sunt considerate complice în infracțiunile fraților britanici.

22/08/2024 , 07:16

Frații Tate au fost reținuți. Ce le-au spus jurnaliștilor, la DIICOT

Procurorii au decis ca frații Tate să fie reținuți pentru 24 de ore.

Tristan Tate: „Orice pentru a mă trimite la închisoare, mai puțin să mă judece. Fără proces, fără judecător, doar închisoare. Țara asta este nebună."

Andrew Tate: „Doi ani, nici o victimă, nicio fotografie a victimei! Apoi cazul se destramă. Totul se repetă și se pare că 'matricea' este supărată pe mine. Cu ce am greșit? Cine știe? Cu siguranță nu am făcut trafic de persoane".

21/08/2024 , 23:47

Frații Andrew și Tristan Tate au fost inculpați

Frații Andrew și Tristan Tate au fost inculpați. Ei au fost duși la DIICOT, în dimineața de 21 august, unde sunt cercetați într-un nou dosar penal.

Potrivit reprezentantului celor doi:

„Frații Tate au fost reținuți pentru 24 de ore. Este perioada maximă pentru care DIICOT poate reține un suspect fără aprobarea unui judecător. Pentru orice măsură preventivă, cum ar fi arestul, controlul judiciar sau arestul la domiciliu, procurorii trebuie să înainteze o propunere către un judecător, care poate fie să o admită, fie să o respingă. Până în acest moment, nicio propunere nu a fost depusă de către procurori. Vă voi ține la curent mâine, pe măsură ce procedurile continuă.”

Știre în curs de actualizare

21/08/2024 , 18:18

Frații Andrew și Tristan Tate au fost duși în urmă cu scurt timp la DIICOT

Frații Andrew și Tristan Tate au fost duși în urmă cu scurt timp la DIICOT. Aceștia sunt vizați de un nou dosar penal, având mai multe capete de acuzare, printre altele de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și act sexual cu un minor. Perchezițiile au durat aproape 10 ore și au avut loc la imobilele deținute de cei doi milionari britanici.

Frații Andrew și Tristan Tate au făcut puține declarații în momentul în care au fost scoși de polițiști din vila lor. Aceștia neagă acuzațiile și își susțin nevinovăția. Cei doi urmează să afle ce calitate au în acest dosar nou. La finalul audierilor procurorii pot decide, dacă aceștia dobândesc calitatea de „suspect” sau „inculpat”, să dispună o măsură preventivă, inclusiv reținerea acestora.

Frații Tate, vizați de noi percheziții DIICOT

Comunicat DIICOT: "Astăzi, 21.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Ilfov și municipiului București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare a banilor.

Audierile se desfășoară la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT - Structura Centrală și Direcția de Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție."

Acesta este un nou dosar care îi vizează pe britanicii Andrew și Tristan Tate, care vor fi duși la audieri după percheziții. Este a treia oară când frații Tate sunt vizați de percheziții în ultimul an.

Foștii kickboxeri mai au probleme cu legea, după cele întâmplate în ultimii ani. Ultima dată s-a întâmplat în urmă cu doar o lună, când Andrew și Tristan Tate au fost acuzați că nu au plătit niciun impozit pentru niște venituri de 21 de milioane de lire sterline, bani obținuți din afacerile lor online.

În urmă cu câteva săptămâni, un reprezentant al Poliției din comitatele engleze Devon și Cornwall i-a descris pe Andrew Tate (37 de ani) și pe Tristan Tate (36 de ani) drept evazioniști în serie și a subliniat că aceștia nu au plătit nici impozit, nici TVA. Acele venituri ar fi fost obținute de ei în intervalul 2014-2021, din comerț online și activități pe diverse platforme pentru adulți.

Frații Tate care au cetăţenie britanică şi americană, au mai multe conturi bancare deschise în Anglia, iar șapte dintre ele au fost blocate în luna iulie.

Una dintre cele mai grave acuzații cu care s-au confruntat frații Tate în ultimii ani este cea de trafic de persoane în formă continuată. Ei au și fost reținuți, în baza unui mandat european, dar au fost apoi eliberați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE