Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA solicitare către Hezbollah: Organizația să înceteze ”atacurile teroriste” împotriva Israelului

SUA au cerut, joi, Hezbollahului să pună capăt "atacurilor teroriste" împotriva Israelului, după ce mai multe explozii au vizat dispozitive de comunicații ale grupării șiite libaneze, incidente pe care Hezbollah le-a pus pe seama Israelului, relatează AFP.

Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, a declarat într-o conferință de presă că liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, "ar putea pune capăt acestor atacuri teroriste asupra Israelului".

Miller a subliniat că, dacă Nasrallah ar lua această decizie, SUA ar face presiuni asupra Israelului pentru a menține calmul la granițele sale. "Ceea ce este important de menționat este că el nu a încetat aceste atacuri teroriste", a adăugat Miller.

Liderul Hezbollah a recunoscut că organizația a suferit o ”lovitură fără precedent”

Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, a recunoscut joi că organizația a suferit o "lovitură fără precedent" după exploziile devastatoare care au avut loc în Liban marți și miercuri, soldate cu 37 de morți și peste 3.000 de răniți.

Nasrallah a atribuit atacul Israelului și a promis că acesta va primi o "pedeapsă teribilă și justă", avertizând că riposta va fi neașteptată.

Într-un discurs televizat, Nasrallah a anunțat că Hezbollah a deschis o anchetă internă privind exploziile care au intensificat temerile legate de un posibil război la scară largă în Orientul Mijlociu. El a adăugat că răspunsul Hezbollah va veni "acolo unde Israelul se așteaptă și unde nu se așteaptă".

Matthew Miller a precizat, de asemenea, că "atâta timp cât Hezbollah continuă să lanseze atacuri teroriste peste granița cu Israelul, Israelul va răspunde cu acțiuni militare pentru a se apăra, așa cum ar face orice alt stat".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE