Liderul Hezbollah a reacționat prompt după bombardamentele Israelului în sudul Libanului și după exploziile pagerelor care au provocat zeci de răniți și sute de răniți. Hassan Nasrallah a numit aceste acțiuni „un act terorist” și „o declarație de război împotriva poporului libanez și a suveranității țării, conform Al Jazeera.
El spune că atacurile „nu au zdruncinat credința, convingerea și pregătirea grupării Hezbollah. Dimpotrivă. Acest lucru ne-a făcut mai hotărâți, mai uniți și mai fermi”.
Membrii Hezbollah spun că ar urma un război cu Israel
Dacă obiectivul Israelului a fost „să separe” Hezbollah de ceea ce se întâmplă în Gaza, „atunci asta a eșuat”. Iar dacă obiectivul a fost „să creeze o fractură între libanezi, acest aspect a fost și el dejucat. Vă asigur din nou că infrastructura noastră nu a fost afectată”.
Ministrul libanez al Sănătății, Firass Abiad, a declarat că numărul morților din cele două valuri de atacuri din întreaga țară a crescut la 37, iar 287 de persoane sunt rănite și se află într-o stare critică.
Directorul general al aviației civile din Liban a emis o directivă prin care le interzice pasagerilor să poarte pagere și alte feluri de stații de comunicare de tip walkie-talkie la bordul oricăror aeronave, potrivit presei de stat din această țară.
Ministrul de externe al Libanului avertizează și el că „atacul flagrant asupra suveranității și securității Libanului” este o evoluție periculoasă care ar putea „semnaliza un război mai larg”.
Israelul a invocat că a atacat sudul Libanului invocând că a dejucat un complot de asasinat pus la cale cu sprijinul Iranului. În plus, IDF susține că a lovit și un depozit de muniție.
Totul vine la o zi după alte două atacuri de alt fel, în sensul că mai multe pagere ale membrilor Hezbollah au explodat și au provocat decese și răni grave. Ulterior, a mai avut loc un alt acat în care mai multe stații radio au explodat în același mod. Israelul nu a revendicat aceste atacuri cu ajutorul oagerelor și stațiilor radio.