Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stațiile radio ale Hezbollah explodează la o zi după atacul asupra pagerelor folosite de gruparea militantă

La doar o zi după ce pagerele folosite de gruparea militantă Hezbollah au explodat în Liban, ucigând cel puțin 12 persoane și rănind mii, miercuri s-au auzit din nou explozii în întreaga țară.

Explozii care ar fi vizat radiouri portabile sau walkie-talkie utilizate de militanții Hezbollah au fost auzite în suburbiile din sudul Beirutului, precum și în Nabatieh, Tyre și Saida, a confirmat Euronews.

Acestea ar fi fost în timpul funeraliilor a patru luptători Hezbollah în Beirut, potrivit unor surse.

În atacurile anterioare de marți, aproximativ 2 750 de persoane au fost rănite, majoritatea suferind răni la față și la mâini, iar unele au necesitat amputații, potrivit ministrului libanez al sănătății, Firass Abiad. Cel puțin 200 au fost în stare critică, a spus el.

Fotografiile și înregistrările video care circulă pe rețelele de socializare arată persoane întinse pe trotuar cu răni la nivelul feței, abdomenului sau extremităților.

Hezbollah și guvernul libanez au învinuit Israelul pentru ceea ce părea a fi un atac sofisticat de la distanță. Israelul a refuzat să comenteze acuzațiile. SUA au negat orice implicare în atac.

Incidentele din această săptămână au loc într-un moment de tensiuni crescute între Liban și Israel. Hezbollah și forțele israeliene se ciocnesc aproape zilnic de peste 11 luni, pe fondul războiului dintre Israel și Hamas în Gaza.

Confruntările au făcut sute de morți în Liban și zeci în Israel și au provocat strămutarea a zeci de mii de persoane de ambele părți ale frontierei.

Marți, Israelul a declarat că a realizat obiectivul de a opri atacurile Hezbollah în nord, pentru a permite locuitorilor israelieni din zonă să se întoarcă la casele lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE