Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roberta Metsola: Nici Italia, nici Malta nu ar trebui să fie lăsate singure să gestioneze fluxurile migratorii din Europa

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, și-a declarat sprijinul pentru necesitatea de a găsi soluții comune la fluxurile migratorii din Europa.

Metsola s-a întâlnit joi la Palazzo Chigi, Roma, cu premierul italian Giorgia Meloni pentru a discuta despre problemele majore cu care se confruntă Europa.

„Sunt președintele întregului Parlament European”

Într-o intervenla RaiUno, Metsola a vorbit pe larg despre subiectele discutate - de la alegerea Italiei pentru Comisia Europeană, Raphaele Fitto, la gestionarea fluxurilor migratorii.

„Sunt președintele întregului Parlament European”, a declarat Metsola, ”aș dori să lucrez cu forțele proactive pentru a da răspunsuri oamenilor, agricultorilor, industriei. În spiritul în care UE a fost construită de De Gasperi, de Spinelli. În acest spirit trebuie să găsim majorități ale celor care construiesc și nu ale celor care distrug”.

„Îl cunosc pe Fitto de mult timp și nu am nicio îndoială că va face o treabă excelentă în calitate de comisar. Vor fi audiați toți comisarii și ceea ce contează este competența: acordarea unei funcții de vicepreședinte Italiei este un pas important, având în vedere că vorbim despre o țară fondatoare”, a declarat președintele Parlamentului European.

Trebuie găsite soluții privind imigrația

Metsola a spus clar: trebuie găsite soluții privind imigrația. De asemenea, ea a descris modul în care nicio țară - nici Malta, nici Italia - nu ar trebui să se simtă singură, deoarece gestionarea fluxurilor migratorii este „o provocare europeană”.

Metsola a readus în discuție, de asemenea, pactul privind imigrația și azilul votat în aprilie anul trecut la Bruxelles.

„Trebuie să avem întotdeauna în vedere că vorbim despre ființe umane, nu despre numere”

„Am votat pentru el și cu ajutorul colegilor noștri italieni. Acesta conține soluții inovatoare după decenii de blocaj, deoarece protejează frontierele externe, arată fermitate față de cei care nu pot fi identificați, garantează repatrierea sigură și rapidă și se dovedește a fi puternic împotriva traficanților: trebuie să avem întotdeauna în vedere că vorbim despre ființe umane, nu despre numere.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE