Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiectul e-Estonia a început în anii '90. Estonia a introdus votul electronic în 2005 și a devenit prima țară care a permis votarea online la scară națională. Astăzi, serviciile publice sunt disponibile online în proporție de 99%.

Pentru estonieni, digitalizarea a însemnat și pasul spre o identitate digitală funcțională, care le permite să își gestioneze afacerile și să acceseze servicii publice de oriunde din lume. Este vorba despre programul e-Residency, care a facilitat crearea a mii de business-uri rapid, fără cozi și dosare cu șină.

Statul estonian oferă acces gratuit la internet în majoritatea locurilor publice din țară, ceea ce a sporit încrederea populației în procesul de digitalizare. 

Pe 3 octombrie, de la ora 13:00, pe euronews.ro, urmăriți un interviu cu Rannar Park, Head of Business Engagement în cadrul proiectului e-Estonia și invitat în cadrul IQ DIGITAL Summit Oradea, un format al Upgrade 100. Despre ce a însemnat procesul de digitalizare în Estonia și ce poate învăța România de la țara baltică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE