Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ÎPS Teodosie răspunde dacă inseminarea in vitro este păcat: ”Sigur este ceva împotriva firii”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a abordat subiectul inseminării in vitro, afirmând că aceasta contravine naturii.

Cu toate acestea, el a subliniat că un copil rezultat dintr-o astfel de procedură se naște "tot cu voia lui Dumnezeu", deoarece fără acordul divin, nu ar putea veni pe lume.

ÎPS Teodosie a răspuns unei întrebări în cadrul unei emisiuni de la Radio Dobrogea, în care i s-a cerut opinia cu privire la faptul dacă inseminarea in vitro este considerată un păcat.

”Sigur este ceva împotriva firii, dar trebuie să luăm două aspecte. Odată ce s-a făcut această inseminare, se naşte un om, tot cu voia lui Dumnezeu, că fără voia lui Dumnezeu nu se naşte, se unesc cele două elemente, elementul bărbătesc cu elementul femeiesc şi iată Dumnezeu este cel care creează sufletul. Dacă se întâlnesc seminţele femeii cu a bărbatului, sigur răsare o nouă fiinţă. Cel ce se naşte este om în regulă”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie, despre cazul Adrianei Iliescu: Dumnezeu i-a dat mamei mulți ani să-și vadă fetița mare

IPS Teodosie a vorbit inclusiv de cazul Adrianei Iliescu, care a născut o fetiţă, atunci când avea 66 de ani, prin fertilizare in vitro.

”Când am făcut botezul fetiţei profesoarei de 68 de ani, trăia vrednicul de pomenire, Patriarhul Teoctist, şi am întrebat -Iată, am fost chemat-. Patriarhul a zis: -Este o persoană, trebuie să-i facem botezul-.

Şi iată sunt foarte bucuros că dialoghez din când în când nişte persoane deosebite. Dumnezeu i-a dat mamei ani mulţi să-şi vadă fetiţa mare crescând frumos. Şi iată vedem că rodul, dacă este de la Dumnezeu este binecuvântat şi bun”, a mai declarat ÎPS Teodosie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE