Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ÎPS Teodosie: O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Să pună o pălărie, o bască

Într-o intervenție la Radio Dobrogea miercuri, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a subliniat că femeile căsătorite ar trebui să își acopere capul.

El a explicat că acest lucru se poate realiza prin purtarea unei pălării sau a unei băști.

Declarația a venit în urma unei întrebări adresate de o femeie căsătorită, care dorea să știe cum să procedeze în cazul în care vrea să poarte o eșarfă pe cap la un eveniment, dar se confruntă cu reticența familiei, care consideră acest gest rușinos.

”Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este una dintre cele mai controversate figuri ale Bisericii Ortodoxe Române.

De-a lungul timpului, el a făcut numeroase declarații care au stârnit dezbateri și controverse atât în cadrul comunității religioase, cât și în spațiul public românesc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE