Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ÎPS Teodosie, reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a zis de o femeie abuzată că trebuie să își ”ducă crucea”

Deputata USR Diana Buzoianu a anunțat că a depus o plângere împotriva arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Aceasta a acționat după ce înaltul prelat i-a recomandat unei femei, care i-a spus că este abuzată de soț, să își "ducă crucea" pentru că a primit "taina cununiei".

"Declaraţiile domnului Teodosie discriminează şi încalcă legea din zilele noastre. Dacă le făcea în 1800, atunci nu era niciun instrument să fie sancţionate. Dar în 2024... dacă cei care trebuie să ne apere drepturile, cu legea în mână, nu sunt orbi... în câteva zile această declaraţie ar trebui amendată. În loc de concluzie: abuzul nu e niciodată o 'cruce ce trebuie dusă'. Nu.

Abuzatorii nu trebuie scuzaţi pentru că se întâmplă să fie căsătoriţi şi cumva asta îi dezleagă de a mai fi oameni decenţi. Abuzul nu trebuie tolerat în numele a nicio scuză. Abuzul trebuie oprit şi sancţionat. Doar aşa vom ajunge să nu mai fim în topul ruşinos al ţărilor cu privire la violenţa domestică. Că toate aceste probleme au la bază inclusiv ideea că femeia trebuie să îndure, în anumite contexte, anumite abuzuri. Ei bine, nu", a adăugat Diana Buzoianu.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a sfătuit o femeie, într-o emisiune la Radio Dobrogea, să îşi "ducă crucea", fiindcă a primit "taina cununiei", după ce aceasta a relatat că este abuzată de soţ. Teodosie a spus că femeia trebuie să se roage ca Dumnezeu "să-i suplinească" bărbatului empatia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE