Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Teodosie continuă șirul declarațiilor controvesate: Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului e de părere că „bolile sunt rezultatul păcatelor” și că „suferința ne vine pentru că am păcătuit”.

Aceste afirmații au fost făcute în cadrul unei discuții despre modul în care putem convinge o persoană bolnavă să nu „se revolte”.

În timpul unei emisiuni radio la care participă frecvent, ÎPS Teodosie a fost întrebat „cum putem ajuta o persoană bolnavă să accepte suferința fără să se plângă?”.

„Îl convingem după logică. Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate s ne ridice şi adeseori a ridicat pe bolnavi”, a răspuns înaltul ierarh.

ÎPS Teodosie a stârnit adesea reacții acide pentru declarațiile controversate făcute pe diverse teme religioase și sociale.

El a fost implicat în dezbateri publice referitoare la pandemie, promovând atitudini sceptice față de măsurile sanitare și vaccinare. De asemenea, Teodosie a avut poziții conservatoare privind drepturile minorităților și rolul religiei în societate.

Aceste afirmații reflectă viziunea sa tradiționalistă și influența puternică pe care o are în rândul credincioșilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE