Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozii puternice în Rusia după un atac ucrainean. Două depozite, inclusiv cu rachete din Coreea de Nord, au fost distruse

Ucraina a atacat două depozite importante de armament din Federația Rusă, unde erau păstrate obuze și rachete trimise de Coreea de Nord pentru armata Moscovei. Autoritățile ruse au dispus evacuarea populației din localitățile din preajma obiectivelor militare lovite. Este al doilea atac al ucrainenilor din această săptămână asupra bazelor de depozitare a armelor.

Conducerea militară de la Kiev a anunțat că a fost lovită una dintre cele mai mari baze de depozitare a armamentului destinat unităților care luptă în Ucraina.

„Este unul dintre obiectivele-cheie în sistemul logistic al trupelor ruse”, se arată într-un comunicat al Statului Major al Armatei Ucrainene. Înainte de bombardamentele asupra depozitului situat în regiunea rusă Krasnodar din sud-vestul Rusiei, ucrainenii au distrus stația care detecta țintele aeriene.

Explozii puternice au fost și în regiunea Tver, din nord-vest. Ținta ucrainenilor a fost depozitul Direcției principale de artilerie a Ministerului rus al Apărării. Acesta este al doilea depozit din regiunea Tver atacat de armata ucraineană în această săptămână.

Ministerul rus al Apărării nu a confirmat bombardamentele ucrainenilor, dar a anunțat că apărarea aeriană a doborât peste o sută de drone lansate de armata Kievului.

Și Armata rusă a lansat mai multe bombardamente asupra Ucrainei. Explozii puternice au fost în orașele Krivoi Rog, Harkov și Sumî. Cel puțin trei oameni au murit, iar zeci de persoane au fost rănite.

Ucraina a interzis aplicația Telegram din motive de securitate

Ucraina a interzis utilizarea aplicației Telegram de către oficialii guvernamentali și personalul militar, din motive de securitate. Nici lucrătorii din sectoare vitale nu mai au voie să folosească aplicația.

Decizia a fost luată de Consiliul Național de Securitate care a avertizat că Rusia poate folosi aplicația pentru spionaj. Serviciul de informații al armatei a prezentat dovezi în acest sens. Restricțiile sunt valabile doar pentru telefoanele de serviciu. Telegram este o aplicație intens folosită atât în Ucraina, cât și în Rusia, mai ales de la declanșarea războiului. După anunțul Kievului, reprezentanții Telegram au spus că nu au dezvăluit niciodată datele persoanele ale utilizatorilor și nici conținutul mesajelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE