Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia revendică ocuparea unei noi localităţi în Doneţk. Trupele ruse continuă să câștige teren în fața armatei ucrainene

Rusia a revendicat joi ocuparea unui nou sat în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, unde trupele ruse câştigă în continuare teren în faţa celor ucrainene, transmite AFP.

Ministerul rus al Apărării a afirmat într-un comunicat că trupele sale au ocupat satul Gheorghiivka, situat între oraşul Marinka, cucerit de armata rusă la sfârşitul anului trecut, şi oraşul Kurahove, controlat de trupele ucrainene.

Rusia a revendicat cu regularitate în ultimele săptămâni ocuparea succesivă de localităţi în provincia ucraineană Doneţk, unde pe una dintre axele de atac urmăreşte cucerirea oraşului Pokrovsk, un important nod logistic al armatei ucrainene.

Ucraina, aflată în dificultate pe frontul de est, a lansat pe 6 august o ofensivă de amploare în regiunea rusă de graniţă Kursk, unde a ocupat un teritoriu de circa o mie de km2 şi aproximativ o sută de aşezări.

Kievul a sperat astfel să constrângă Moscova să redesfăşoare în Kursk suficient de multe trupe de pe frontul ucrainean pentru a opri acolo înaintarea trupelor ruse, care însă au continuat să câştige teren.

Mai mult, Rusia afirmă că a recuperat cel puţin 12 aşezări în Kursk într-o contraofensivă lansată săptămâna trecută şi despre care comandamentul ucrainean a susţinut miercuri că trupele Kievului au reuşit să o oprească.

În paralel cu luptele de pe front, cele două tabere îşi bombardează reciproc ţinte de pe teritoriul celeilalte. Ucraina a lovit astfel un mare depozit de muniţii al armatei ruse în regiunea Tver, la circa 400 de kilometri vest de Moscova. Atacul, despre care surse ucrainene susţin că a fost efectuat cu drone, a produs o deflagraţie cu o undă de şoc similară unui mic cutremur şi a forţat autorităţile să evacueze populaţia din zonă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE