Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia avertizează Republica Moldova să nu găzduiască avioane F-16. „Ar putea transforma țara în participant la conflictul din Ucraina”

Vestea că Republica Moldova ar putea găzdui avioane F-16 destinate Ucrainei a înfuriat Kremlinul. Astfel, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat un avertisment dur după ce a aflat că la baza aeriană de la Mărculești ar urma să ajungă avioane de luptă.

„Solicităm încă o dată ferm Chişinăului să se abţină de la paşi imprudenţi care ar putea transforma Republica Moldova în participant la conflictul din Ucraina. Au apărut recent informaţii despre planurile României de a trimite în Moldova o staţie mobilă pentru întreţinerea tehnică a aeronavelor de luptă F-16, în vederea amplasării lor ulterioare pe aerodromul Mărculeşti.

Aceasta este o nouă confirmare că Chişinăul pregăteşte terenul pentru a pune la dispoziţie infrastructura aeroportuară moldoveană în vederea găzduirii avioanelor transferate de Occident pentru nevoile armatei ucrainene.

În acelaşi timp, procesul militarizării Moldovei se desfăşoară în mod activ. Acest proces implică mai multe state occidentale, inclusiv Germania, Franţa, Polonia şi țările baltice. Ei continuă jocuri iresponsabile care pot avea consecinţe tragice, dăunătoare securităţii”, a declarat Maria Zaharova, citată de TASS.

Chișinăul a dezmințit, în august, vestea că ar urma să găzduiască aeronave F-16.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE