Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina nu poate încă să lovească Rusia cu rachete cu rază lungă. „SUA și Marea Britanie nu ne-au dat permisiunea”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat vineri seară că Ucraina nu a primit încă „permisiunea” administrației de la Washington şi Guvernului de la Londra de a folosi rachete cu rază lungă împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei.

„Nici America, nici Regatul Unit nu ne-au dat permisiunea să utilizăm aceste arme pe teritoriul Rusiei, împotriva oricărei ţinte şi la orice distanţă”, a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

Președintele ucrainean a afirmat că Guvernul de la Kiev nu a recurs la astfel de măsuri fără a avea acordul partenerilor occidentali.

„Cred că le este teamă de escaladare”, a adăugat liderul de la Kiev.

În schimb, Zelenski a mai precizat că ajutorul militar al aliaţilor „s-a accelerat de la începutul lui septembrie şi ne bucurăm. Îl simţim”.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că „Planul său de victorie”, menit să aducă pacea în Ucraina, menținând în același timp țara puternică și evitând toate „conflictele înghețate”, a fost acum finalizat după numeroase consultări, potrivit Reuters.

Zelenski s-a angajat luna trecută să își prezinte planul președintelui american Joe Biden, probabil săptămâna viitoare, când acesta va participa la sesiunile Consiliului de Securitate și ale Adunării Generale a ONU.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE