Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozii auzite la Tel Aviv. Hamas a țintit orașul cu două rachete

Hamas a declarat că a lansat marți două rachete "M90" spre Tel Aviv și suburbiile sale. În ciuda faptului că exploziile au fost auzite în oraș, situat pe coasta din centrul Israelului, mass-media locale nu au raportat nicio victimă.

Potrivit armatei israeliene, militanții palestinieni au lansat două rachete din Fâșia Gaza, dintre care una a căzut în mare în apropiere de centrul Israelului, iar cealaltă nu a reușit să ajungă pe teritoriul israelian.

Tirurile de rachete palestiniene au scăzut dramatic în timpul ofensivei de zece luni a Israelului în Gaza, care a fost lansată ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Ultimul atac cu rachete asupra Tel Aviv a avut loc pe 26 mai. Militanții lansează încă atacuri sporadice cu rachete și mortiere în apropierea frontierei, însă aproape toate proiectilele sunt interceptate sau cad în spații deschise, fără a provoca victime sau pagube.

200 de prizonieri din Beirut, mutați în alte părți ale Libanului

Autoritățile libaneze au evacuat prizonierii din secțiile de poliție din suburbiile sudice ale Beirutului și din sudul Libanului către alte părți ale țării, din cauza îngrijorărilor legate de un posibil război cu Israelul.

Oficialii judiciari și de securitate spun că au fost mutați aproximativ 220 de prizonieri.

Acest lucru survine pe fondul îngrijorărilor că schimbul continuu de focuri transfrontaliere între trupele israeliene și membrii grupării militante Hezbollah, cu sediul în Liban, s-ar putea extinde după ce Israelul a ucis luna trecută un oficial de top al Hezbollah. Hezbollah a promis să riposteze.

În cazul izbucnirii unui război total, mulți se tem că suburbiile sudice ale Beirutului și sudul Libanului, unde Hezbollah are o prezență extinsă, s-ar putea confrunta cu atacuri aeriene israeliene intense.

Oficialii spun că prizonierii evacuați sunt deținuți sub suspiciunea de comitere a diferitelor infracțiuni, cum ar fi crima și furtul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE