Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hezbollah lansează atacuri cu drone asupra Israelului și amenință cu acțiuni mult mai grave

Hezbollah a lansat marți o serie de atacuri cu drone și rachete în nordul Israelului, dar a avertizat că mult așteptata sa ripostă pentru uciderea liderului Hamas abia urmează să vină, potrivit Reuters.

Hezbollah a declarat că a lansat mai multe drone asupra a două situri militare de lângă Acre, în nordul Israelului, și a atacat, de asemenea, un vehicul militar israelian într-o altă locație.

Armata israeliană a declarat că au fost identificate mai multe drone ostile care traversau dinspre Liban, iar una a fost interceptată.

Aceasta a declarat că mai mulți civili au fost răniți la sud de orașul de coastă Nahariya.

Într-o declarație, armata israeliană a afirmat că sirenele au fost auzite în jurul orașului Acre, dar că s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Aceasta a declarat că forțele sale aeriene au lovit două instalații ale Hezbollah în sudul Libanului.

Temerile cresc cu privire la posibilitatea ca Orientul Mijlociu să intre într-un război în toată regula, în urma jurămintelor Hezbollah de a răzbuna uciderea comandantului Fuad Shukr, iar Iranul de a răspunde asasinării la Teheran, săptămâna trecută, a șefului grupului militant palestinian Hamas.

Marți dimineață, patru persoane au fost ucise într-un atac asupra unei case din orașul libanez Mayfadoun, la aproape 30 de kilometri nord de graniță, au declarat medicii.

Alte două surse au declarat că persoanele ucise erau luptători Hezbollah, însă gruparea nu a postat încă anunțurile obișnuite privind decesele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE