Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Libanul va plăti un preț mare în cazul unui război, avertizează ministrul israelian al Apărării

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a avertizat că șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, ar putea să târască Libanul într-un război în toată regula, pentru care țara ar plăti un preț greu, potrivit Al Jazeera.

"Așa cum stau lucrurile, Nasrallah ar putea forța Libanul să plătească un preț mare . Ei nici măcar nu-și pot imagina ce s-ar putea întâmpla", a declarat Gallant, citat de The Times of Israel.

"Acest lucru poate duce și la un război. Nu este teoretic, este real", a adăugat el, potrivit ziarului israelian.

Discuții cu oficiali occidentali, în contextul iminenței unui atac din partea Iranului

Yoav Gallant, a discutat miercuri la telefon și cu omologul său german, Boris Pistorius, despre ameninţarea Iranului şi a aliaţilor săi, care au jurat răzbunare după o serie de atacuri împotriva unor înalţi oficiali ai Hezbollah şi Hamas, la Beirut şi Teheran

"L-am informat pe ministru cu privire la cele mai recente evoluţii în materie de securitate şi la ameninţările din partea Iranului şi a sateliţilor săi împotriva Israelului şi a regiunii", a spus Gallant într-un mesaj pe contul său de X.

Ministrul israelian se află în mijlocul unei runde de contacte cu aliaţii săi, în contextul iminenţei unui atac din partea Iranului.

Marţi, Gallant a vorbit cu omologul său american, Lloyd Austin, cu care a discutat despre ameninţarea iraniană, precum şi despre eforturile de a crea o coaliţie internaţională pentru a respinge agresiunea, aşa cum s-a întâmplat în atacul anterior al Iranului din luna aprilie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE