Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EURO 2024, prilej de campanie electorală. Politicienii români au mers la meciuri sau au transmis mesaje de susținere pentru națională

Victoriile tricolorilor la EURO 2024 au fost prilej de campanie electorală. Liderii principalelor partide au profitat de bucuria generală și, fie au mers pe stadion, fie au transmis mesaje de susținere sau de mulțumire.

EURO 2024, prilej de campanie electorală

Îmbrăcat într-un tricou personalizat cu numele lui, premierul Marcel Ciolacu, autointitulat jucătorul cu numărul 12, a făcut o baie de mulțime pe stadion încă de la primul meci de la EURO 2024: România – Ucraina, terminat cu 3 la 0 pentru echipa noastră. Toate momentele au fost surprinse în fotografii și postate pe rețelele sociale.

Președintele PSD a repetat figura și la meciul România – Slovacia. Cu ocazia asta, Marcel Ciolacu a făcut și un fel de campanie electorală prin Frankfurt.

Partenerul său de coaliție, Nicolae Ciucă, nu s-a deplasat pe stadion, dar a ținut să le arate românilor că urmărește meciul din 17 iunie. Președintele PNL a încercat un selfie, pe care l-a postat pe Facebook. Pentru meciul cu Slovacia, însă, din 26 iunie, liberalul a pregătit chiar un clip video.

„Performanța României la grupele EURO 2024 nu doar că pune în evidență potențialul nostru sportiv, ci consolidează forța solidarității noastre și a spiritului nostru de echipă. Hai, România!”, a spus Ciucă în clipul video.

Alți liberali nu au stat pe margine. Au fost ei înșiși pe stadion, la München, pentru meciul România – Ucraina. Lucian Bode, Ionuț Stroe, ori Gheorghe Falcă sunt câteva dintre figurile importante din PNL care s-au pozat printre suporterii români.

În Piața Universității din capitală, în 26 iunie, nou aleasa președintă a USR, Elena Lasconi, a avut mai multe motive de sărbătoare.

Elena Lasconi: „Și poate că nu întâmplător am câștigat aceste alegeri astăzi, de Ziua Drapelului. Sunt mândră că sunt româncă și m-aș bucura ca în această seară să-l fluturăm cu toții în Piața Universității, la Iași, la Constanța, la Satu Mare, în România de dincolo de granițele țării, și să ne bucurăm împreună de victoria echipei naționale de fotbal la Campionatul European”.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a fost pe stadion în 22 iunie, în Köln, acolo unde s-a disputat meciul România - Belgia. A făcut poze cu românii din tribune și a scandat cot la cot cu ei.

Chiar și șefa Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, a făcut o fotografie de sezon cu un suporter, iar președintele Iohannis a punctat și el participarea istorică a României la EURO. La câștigarea meciului cu Ucraina, dar și la calificarea în optimi, șeful statului i-a felicitat pe tricolori prin intermediul rețelelor sociale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE