Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Lasconi e noul președinte USR. ”Voi depune candidatura pentru prezidențiale sâmbătă”

Elena Lasconi a câștigat miercuri alegerile pentru funcția de președinte al USR cu 68% dintre voturi. Lasconi, primarul reconfirmat din Câmpulung, i-a avut ca principali contracandidați pe activistul Radu Hossu și deputatul Cristian Seidler. Noul președinte al partidului și-a asumat, de altfel, și candidatura la Cotroceni.

În urma demisiei lui Cătălin Drulă, USR a organizat alegeri interne prin vot electronic pentru funcția de președinte. Elena Lasconi a fost aleasă cu 68,14% din voturi.

Primarul din orașul Câmpulung Muscel a declarat că ”de azi începe reconstrucția USR-ului”.

Elena Lasconi, președintele USR: ”Vom lucra mai uniți și mai determinați ca niciodată pentru că în joc este pierderea democrației în România.

Am câștigat aceste alegeri astăzi, de Ziua Drapelului. Sunt mândră că sunt româncă, iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi. M-aș bucura ca în această seară să îl fluturăm cu toții în Piața Universității, la Iași, la Constanța, de dincolo de granițele țării, și să ne bucurăm împreună de victoria echipei naționale de fotbal la Campionatul European.”

A început oficial cursa în interiorul USR pentru desemnarea candidatului partidului la funcția de președinte al României. Candidaturile pot fi depuse până joi, ora 13.

Deocamdată, Elena Lasconi este singura care și-a anunțat intenția de candida. Surse politice au precizat că mai există o singură personă înscrisă.

Elena Lasconi: Probabil vom avea mai mulți candidați care își doresc să devină candidatul USR pentru funcția supremă în stat

Elena Lasconi, președintele USR: „Da, o să-mi depun candidatura pentru că pe data de 29, sâmbătă, o să avem congres. În USR funcționează democrația, probabil vom avea mai mulți candidați care își doresc să devină candidatul USR pentru funcția supremă în stat, iar eu îmi voi depune această candidatură pentru sâmbătă”.

Elena Lasconi: ”Pot să reunific oamenii în jurul unor valori cum ar fi munca”

Elena Lasconi, președintele USR: „Concentrarea puterii în mâinile unor partide învechite în rele și mimarea că ar consulta populația, românii, din patru în patru ani, le-a adus românilor doar dispreț, furt din buzunarele celor care muncesc pentru România și sunt de bună-credință. Asta a dus la slăbirea statului.

Puterea poporului înseamnă putere în fiecare zi și nu doar o data la patru ani. Puterea cetățeanului înseamnă să ai o viață mândră și respectată în care să îți dorești să îți crești copiii și să nu îți dorești să pleci din țara asta cu gândul că în altă parte e mai bine și că sistemul funcționează.

La Câmpulung, în prima capitală a Țării Românești, am demonstrat că pot să construiesc punți între oameni, între generații, și că pot să reunific oamenii în jurul unor valori cum ar fi munca, respectul față de oameni și eficiența în a reconstrui societatea. Asta o să fac și în USR și o spun cu mare încredere”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE