Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Deschiderea Cazinoului din Constanța, amânată. Care este noul termen de finalizare a lucrărilor

Cazinoul din Constanța nu va fi redeschis în această vară. Deși la începutul anului, termenul de finalizare era anunțat pentru luna iulie, au apărut din nou întârzieri.

Luna noiembrie a fost înaintată pentru recepția lucrărilor la Cazinou. Încă se lucrează, schelele sunt în continuare așezate pe o parte a clădirii.

De ce au întârziat cu lucrările

Lucrările au durat mai mult decât termenul preconizat, din cauza unor probleme pe care constructorii le-au întâmpinat la structura de rezistență a edificiului. Era mult mai degradată decât expertiza inițială, așa că a fost nevoie de lucrări ample de consolidare. Aceleași probleme au fost găsite și pe partea cu marea a Cazinoului: fațada era foarte degradată, prin urmare a avut nevoie de lucrări suplimentare.

Cazinoul din Constanța a început să fie reabilitat în 2020. Lucrările ar fi trebuit să dureze aproximativ doi ani de zile. Sunt deja întârzieri majore, însă constructorii dau asigurări că, odată redeschis, Cazinoul își va recăpăta strălucirea de altădată.

Încă se lucrează în interior. Toate elementele decorative vor arăta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru că sunt refăcute după modelul original.

Cei care și-au pus în plan să admire Cazinoul în vara aceasta vor putea să-l vadă doar din exterior. Și Acvariul din Constanța este închis pentru reparații, încă de anul trecut. Nu se știe dacă va fi redeschis în acest sezon estival.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE