Noi imagini arată stadiul lucrărilor de reabilitare a Cazinoului din Constanța. Turnurile clădirii sunt cele mai recente elemente care au fost restaurate. Acestea se aflau într-o condiție de degradare, clădirea-simbol a litoralului românesc fiind lăsată în paragină de 40 de ani.
Restaurarea Cazinoului din Constanța este realizată de Aedificia Carpați – Remon Proiect – Profesiona Construct Proiiect ARE și Tehnoinstal, potrivit rezultatului licitației organizate de CNI.
sursă foto: Cazino Constanta
Aceeași sursă menționa că pe 1 septembrie se lucra la reabilitarea Sălii Oglinzilor și la Parapetul Portic.
Ce presupune reabilitarea Cazinoului
Pe 19 august Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a anunțat că a fost prezent la Constanța pentru a verifica stadiul lucrărilor și a spus că au fost finalizate lucrările la fațada de nord a clădirii și a turnurilor cu berbeci.
Ministerul Dezvoltării a mai precizat că asigură finanțarea necesară, în valoare de aproape 90 milioane de lei pentru restaurarea monumentului unic construit în stilul Art Nouveau.
Potrivit Ministerului Dezvoltării, lucrările sunt realizate în proporție de 57% și au în vedere:
- consolidarea în vederea punerii în siguranță;
- refacerea instalațiilor, modernizarea celor existente și realizarea de noi instalații conform normativelor în vigoare;
- reabilitarea zidului de sprijin, de apărare împotriva valurilor;
- refacerea balustradei metalice conform soluției originare și a parapetului în stil Art Nouveau;
- sistematizarea verticală și sistemele de captare a apelor pluviale cu canalizare pluvială și cu sisteme de degivrare;
- sistemele de sonorizare exterioară și interioară;
- iluminatul arhitectural interior și exterior.
Când vor fi gata lucrările la Cazinoul din Constanța
„Termenul actual (de finalizare a lucrărilor) este sfârșitul lui martie 2023. Cred că rezonabil este să discutăm ajustarea acestui termen până la sfârșitul anului viitor. Sunt foarte răbdător și cer răbdare. Toate scuzele de rigoare tuturor. Cred că este o investiție cu privire la care trebuie să avem răbdare. Cel mai important lucru este să fie o lucrare de calitate”, a precizat Cseke Attila.