Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Criza Blue Air ar putea continua și după 10 octombrie. Clienții companiei au zboruri anulate chiar și în 2023

Criza declanșată de suspendarea zborurilor operate de Blue Air ar putea continua și după data de 10 octombrie.

Asta o arată anulările pe care le primesc clienții pe mail chiar și pentru zboruri de anul viitor.

Compania în mod oficial spune că va relua zborurile începând cu data de 10 octombrie, asta după ce perioada de anulare a zborurilor a început încă de pe data de 6 septembrie, iar compania spunea inițial că zborurile se vor relua începând cu 12 septembrie.

Totuși, anulările pe care le semnalează clienții Blue Air arată că s-ar putea ca perioada anulărilor să fie din nou extinsă. Pe grupul de Facebook al „păgubiților Blue Air” sunt mai multe persoane care afirmă că au zboruri anulate chiar până în 2023.

Compania spune că în perioada 6-9 octombrie, numărul pasagerilor afectați totalizează 127 de mii de clienti.

Ce spune compania Blue Air în mod ofical

Blue Air a anunţat vinerea trecută că va relua zborurile din 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

„În ultimele 48 de ore conducerea executivă, Consiliul de Administrație și acționariatul Blue Air au constatat faptul că nivelul vânzărilor de bilete a fost semnificativ afectat, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăți au fost blocate de către aceștia, astfel încât Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plății combustibilului și celorlalte cheltuieli operaționale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie”, se arată în comunicatul companiei, care le cere pasagerilor să nu se prezinte la aeroporturile unde aveau programate zborurile, deoarece acestea nu vor fi efectuate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE