Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Competiție acerbă pentru admiterea la facultate. La mai multe universități sunt chiar și 17 candidați pe un loc

Mii de absolvenți de liceu au susținut astazi probe scrise la examenele de admitere la facultate. Competiția este acerbă la mai multe facultăți din București, Iași sau Constanța.

Spre exemplu, în Capitală este concurență mare la Universitatea Politehnica. La Facultatea de Automatică și Calculatoare, la specializarea Calculatoare, sunt chiar și 17 candidați pe un singur loc.

Peste două mii de candidați au fost în campusul Universității Politehnica din București. Ei au susținut examenul de admitere pentru Facultatea de Automatică și Calculatoare sau pentru cea de Electronica Telecomunicații și Tehnologia Informației.

La prima dintre acestea 1.270 persoane candidează pe cele 569 de locuri disponibile. Cu emoții, mai mult sau mai puțini pregătiți, absolvenții de liceu speră să obțină locul mult dorit.

Zeci de elevi, deja admiși la Automatică și Calculatoare

70 de elevi olimpici la nivel național la matematică, informatică și fizică sunt studenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare.

Ei au fost admiși fără să mai susțină examenul. Iar în ultimul an de facultate, anul patru, 80% dintre studenții acestei unități de învățământ sunt deja angajați, după cum susțin reprezentanții instituției.

”Piața este una dinamică, una în creștere. Este un domeniu în care ești, să spun în termen inginerești, mereu în priză. Trebuie să te adaptezi mereu noilor tehnologii. Salariile, din ce ne-am informat și noi, ajung undeva la 5.000 de lei de început și undeva la 10-15.000 mii de lei pentru un absolvent care a terminat anul patru și este bine pregătit.”, a declarat Mihnea Alexandru Moisescu - decanul Facultății de Automatică și Calculatoare.

”Sunt aproape 4.000 de candidați admiși în admiterea anticipată, care s-a derulat până în această etapă. Acum sunt 2.200 de candidați care au dat examen astăzi și încă vreo 2.800 care sunt în așteptare la celelalte facultăți. Ne așteptăm ca și anul acesta, cam 10% din oferta educațională, din generația de absolvenți de liceu de anul acesta să vină către Politehnică la București și în centrul universitar din Pitești.”a adăugat Mihnea Costoiu - rectorul Universității Politehnica București.

Mii de absolvenți de liceu vor studia și la Iași.

La Universitatea „Ovidius” din Constanţa specializările la care sunt cei mai mulți candidați sunt: Medicină dentară cu 10 candidați pe un loc, Psihologie cu 4 și Medicină cu 3 persoane pe un loc. La polul opus sunt Teologia și Horticultura.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE