Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

10.000 de studenți au absolvit Universitatea Politehnica București anul acesta. 133 dintre ei, șefi de promoție

Un tânăr care a fost șef de promoție toată viața lui. Un olimpic internațional la Chimie. Acestea sunt doar două exemple de absolvenți ai Universității Politehnica București. Aproape 10.000 de studenți vor marca în următoarea săptămână sfârșitul anilor de facultate. Dintre aceștia, șase au reușit să ia 10 la toate examenele.

Începe săptămâna festivităților de absolvire. Aproape 10.000 de studenți au absolvit anul acesta programul de studii din UNSTPB

Tinerii au avut parte de prima festivitate de absolvire din viața lor. Sunt din generația care a intrat la facultate în pandemie. Nu au avut parte de ceremonii la finalul liceului din cauza restricțiilor de la acea vreme.

Victor este din Republica Moldova și se numără printre șefii de promoție ai Universității Politehnica București.

Victor, șef de promoție: „Am avut parte și de momente grele, ca orice student, dar am făcut toate în ideea finală de a deveni un inginer, în sensul în care inginerul plămădește lumea din jurul său. Caut să fiu angajat în câmpul muncii. Este etapa în care am intrat și aștept cu nerăbdare să excelez în acest sens. Viața mea a fost mereu concentrică excelenței academice. Am considerat că nimic nu îmi poate completa cunoștințele mai mult decât studiile inginerești și de asta am venit la Politehnica”.

Alexandru a absolvit Facultatea de Electronică cu media 9,96.

Alexandru: „În principiu, trebuie să înveți constant, în special pentru disciplinele care te pasionează, iar mai apoi totul vine de la sine”.

Bogdan este șef de promoție la Facultatea de Transporturi.

Bogdan, șef de promoție: „Am făcut lucrurile din pasiune, pentru pasiune. Am fost pasionat de acest domeniu. Mi-a plăcut foarte mult domeniul feroviar, astfel încât nu am simțit să învăț în fiecare sesiune și nu a fost o provocare destul de grea pentru mine”.

Violeta are 46 de ani și este asistentă medicală la Spitalul Fundeni.

Violeta: „M-am înscris acum patru ani la Politehnica pentru a studia Inginerie Medicală. Cu siguranță a fost foarte greu, dar a meritat. Să împarți și serviciu, și familie, și scoală”.

Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti: „Marea majoritate a tinerilor care termină în acest an a optat să rămână în țară, ceea ce este încurajator pentru noi toți și pentru societate în ansamblul său. Avem, pe de altă parte, mulți tineri care vin din alte colțuri ale lumii și care termină anul acesta, dar și dintre șefii de promoție care vin din alte părți ale lumii și care termină anul acesta. Suntem bucuroși de faptul că au ales să studieze la Politehnică”.

Peste 10.000 de tineri au absolvit anul acesta Universitatea Politehnica București, iar 133 dintre ei au fost șefi de promoție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE