Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Circulaţia pe Podul Prieteniei, pe o singură bandă după ce au fost demarate lucrările de reabilitare pe partea bulgară

Circulaţia pe Podul Prieteniei dintre Giurgiu şi Ruse desfăşoară alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat, după ce miercuri au fost demarate lucrările de reparaţii pe partea bulgară a podului, lucrări ce vor dura aproximativ 730 de zile.

"În cursul acestei dimineţi au fost demarate lucrările de reparaţii pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse şi Giurgiu, lucrări ce vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore. În perioada reparaţiilor, circulaţia se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat. Având în vedere că timpii de aşteptare prin PTF Giurgiu vor fi unii ridicaţi, menţionăm faptul că la nivelul instituţiei vor fi luate toate măsurile astfel încât să se asigure un trafic fluent prin punctul de trecere", se arată într-un comunicat de presă, transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, potrivit Agerpres.

În acest context, ITPF Giurgiu recomandă participanţilor la traficul transfrontalier utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Republica Bulgaria, care funcţionează pe raza judeţului Dolj, la PTF Calafat şi PTF Bechet, trecere cu bacul; în judeţul Teleorman, la PTF Zimnicea şi PTF Turnu Măgurele, ambele treceri cu bacul; pe raza judeţului Călăraşi, prin PTF Călăraşi, trecere cu bacul; şi pe raza judeţului Constanţa la PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir unde traficul este deschis pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 8,00 la ora 20,00.

La nivelul ITPF Giurgiu, pentru fluidizarea traficului, vor fi suplimentate atât arterele de control, dar va fi suplimentat şi numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, se maia arată în comunicatul menţionat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE