Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

EXCLUSIV. Zeci de urși din zona Transfăgărășan vor fi mutați la Sanctuarul din Zărnești, în urma unui reportaj Euronews

  • Aproape 30 de urși din zona Transfăgărășan vor fi mutați la Sanctuarul din Zărnești. Decizia autorităților vine după reportajul pe care Euronews România l-a realizat săptămâna trecută.
  • Ministrul Mediului a declarat în exclusivitate pentru Euronews că va da un ordin de ministru sau chiar va schimba legislația pentru a rezolva situația periculoasă din zonă.
  • Dacă săptămâna trecută am văzut cel puțin 20 de urși la stradă, de data aceasta doar unul l-a întâmpinat pe ministru. Însă, urșii vin înapoi tot timpul, pentru că nu mai sunt obișnuiți să își caute singuri de mâncare sau să fie hrăniți în pădure. Mâncarea oferită de turiști, la stradă, le este cea mai la îndemână. Autoritățile locale au identificat 26 de exemplare de urs care ies la stradă.

Citește mai mult despre urșii din zona Transfăgărășan

Majorarea salariului minim nu va scădea veniturile. Bonurile de masă nu vor fi incluse în calculul plafonului lunar de 4.000 de lei

  • Guvernul corectează eroarea prin care veniturile unor români ar fi scăzut odată cu majorarea salariului minim de la 1 iulie. Executivul anunță adoptarea unei ordonanțe, prin care bonurile de masă și indemnizația de hrană nu vor fi luate în calcul la stabilirea pragului de 4.000 de lei pentru acordarea facilităților salariale. Anunțul a fost făcut, vineri, de premierul Marcel Ciolacu.
  • Pentru că în legea inițială nu se specifică excluderea beneficiilor suplimentare, majorarea ar fi făcut ca salariul minim brut plus tichetele să depășească pragul de 4.000 de lei brut, plafon de la care se aplică impozit.
  • Concret, decizia ar fi dus, de fapt, la o scădere a veniturilor pentru cei care primeau și tichete de masă pe lângă salariul minim.

Citește mai mult despre majorarea salariului minim

Proteste violente la Ierusalim și în fața casei lui Netanyahu. Poliția a intervenit în forță

  • Au fost proteste violente la Ierusalim, unde mii de oameni au ieșit în stradă și au cerut încetarea războiului din Fâșia Gaza, dintre Israel și organizația militantă palestiniană Hamas. Protestatarii solicită și demisia premierului israelian Benjamin Netanyahu.
  • Între timp, armata Tel Avivului continuă operațiunile în regiune, iar mii de civili sunt afectați de lipsa alimentelor și a apei potabile.
  • Protestatarii, care au venit la reședința lui Nenayahu, din Ierusalim, aveau fotografii ale ostaticilor ținuți de Hamas în Fâșia Gaza. Poliția i-a acuzat de tulburarea liniștii și a intervenit în forță.

Citește mai mult despre protestele violente de la Ierusalim

Când și unde se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2024

  • Evaluarea Națională 2024 s-a încheiat vineri cu proba la limba maternă. Acum, singura emoție a elevilor rămâne aflarea notelor pe care le-au obținut la examene. Săptămâna viitoare vor fi publicate primele rezultate la Evaluarea Națională 2024.
  • Conform calendarului Evaluării Naționale 2024, primele rezultate la Evaluarea Națională 2024 vor fi afișate pe data de 3 iulie, până în ora 14:00.
  • Listele vor fi publicate pe site-ul evaluare.edu.ro, dar și la avizierele școlilor.

Citește mai multe informații despre rezultatele la Evaluarea Națională 2024

Dezbaterea Trump - Biden, sub analiza specialistului. Cine a câștigat și paralela cu lupta politică din România

  • Joe Biden și Donald Trump au stat față în față în prima dezbatere legată de candidatura la președinția Statelor Unite ale Americii, iar prestațiile lor au fost analizate de mulți specialiști.
  • Chiar și organizatorii dezbaterii, cei de la CNN, au făcut un fel de sondaj atât înainte de confruntare, cât și după.
  • Dacă, înaintea dezbaterii, Trump era văzut câștigător de 55% din respondenți, după ce aceasta s-a încheiat, procentul său a crescut la 67%.

Citește mai mult despre dezbaterea Trump - Biden

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE