Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai cool cartier din lume este în Franța. Clasamentul celor mai interesante locuri din Europa de vizitat în acest moment

Un cartier din Marsilia a fost declarat „cel mai cool din lume” în clasamentul anual al revistei Time Out.

Plin de lucrări graffiti impresionante, cu magazine vintage și animat de muzică live, Notre-Dame-du-Mont a fost ales în fruntea clasamentului pentru „spiritul său rebel”.

Notre-Dame-du-Mont din Marsillia se află pe primul loc

Este unul dintre cele 38 de cartiere identificate de echipa globală de scriitori și redactori ai revistei Time Out ca fiind cele mai bune locuri de vizitat în acest moment.

Alte două cartiere europene au intrat, de asemenea, în top 10: Stokes Croft și St Paul's din Bristol, Marea Britanie (locul 6) și Príncipe Real din Lisabona, Portugalia (locul 8), potrivit euronews.com.

De ce este Notre-Dame-du-Mont cel mai cool cartier din Europa

Cu o populație diversă, o cultură bogată și un climat mediteranean, orașul port Marsilia din sudul Franței este cool și haotic în egală măsură.

Notre-Dame-du-Mont, cunoscut odinioară drept cartierul artiștilor, întruchipează tocmai acest lucru cu restaurantele sale pline de viață, galeriile de artă și magazinele independente.

Time Out recomandă să mergeți la brutăria emblematică de cartier Pain Pan pentru brioche înainte de a vizita picturile și sculpturile de la Galerie Charivari.

De asemenea, nu trebuie ratată librăria și spațiul pentru tineret L'Histoire de l'œil, combinată cu o cafea de la Razzia sau o băutură pe terasa de la Café la Muse.

Marsilia este ușor accesibilă din întreaga Europă, trenurile făcând legătura cu Parisul în doar trei ore. Gara de sosire, Marseille Saint-Charles, se află la puțin peste 20 de minute de mers pe jos de Notre-Dame-du-Mont.

Ce alte cartiere din Europa au mai intrat în top

Pe lista Time Out se regăsesc 38 de cartiere din întreaga lume, de la suburbiile ignorate până la locurile istorice care au revenit în atenția publicului.

Zabłocie din Cracovia, Polonia, s-a clasat pe locul 11, devansând centrul Kazimierz, datorită parcurilor sale de pe malul râului și restaurantelor creative, combinate cu situri de referință precum Fabrica lui Oskar Schindler și Muzeul de Artă Contemporană (MOCAK).

Punavuori din Helsinki, Finlanda, ocupă locul 14, Time Out comparându-l cu Brooklyn din New York sau Kreuzberg din Berlin.

Berlin: Friedrichshain surclasează Kreuzberg

În Berlin însă, Friedrichshain (locul 18) surclasează Kreuzberg, maturizându-se după ani de zile în care a fost vizitat de turiștii care căutau legendarul club de noapte Berghain și East Side Gallery.

În Franța, animatul Belleville din Paris ocupă locul 20 pentru atmosfera sa vibrantă și programul de festivități și carnavaluri.

În Regatul Unit, apar Strathbungo din Glasgow (locul 22) și Leyton din Londra (locul 24), în timp ce în Dublin, Irlanda, Inchicore ocupă locul 25.

Portugalia mai figurează cu Bonfim, Porto, pe locul 30, urmat de District Palace din Budapesta, Ungaria (locul 31).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE