Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Malaga: Turiștii ar putea fi amendați cu 750 de euro pentru nerespectarea unui set de reguli

Malaga este una dintre cele mai populare destinații de vară din Spania, primind aproximativ 14 milioane de vizitatori în 2023.

Însă turismul excesiv a devenit atât de deranjant pentru locuitori, încât vara aceasta au avut loc proteste și campanii anti-turism în orașul de pe Costa del Sol.

Malaga a devenit un parc tematic pentru turiști

Ca răspuns, consiliul local din Malaga a actualizat normele privind turismul și a lansat o campanie de afișe atât în engleză, cât și în spaniolă, pentru a reaminti vizitatorilor comportamentul adecvat și neadecvat.

Autoritățile subliniază că respectarea acestor reglementări îmbunătățește viața locuitorilor, iar turiștii au parte de o experiență mai bună, scrie euronews.com.

Iată cele mai recente reguli de etichetă pentru vizitatori în Malaga.

Îmbrăcați-vă complet

Autoritățile reamintesc vizitatorilor să poarte întotdeauna un obiect vestimentar în partea superioară a corpului pe străzi și în locurile publice.

După ce locuitorii s-au plâns de turiștii care se plimbă frecvent prin centrul orașului în costume de baie sau fără tricou, în 2023 a fost introdus un regulament care face această practică ilegală.

În prezent, este interzis să fii văzut fără bluză sau în lenjerie intimă în public, încălcările fiind sancționate cu amenzi de până la 750 de euro.

Fără țipete și muzică tare

Această regulă se referă la comportamentul vizitatorilor care poate fi considerat deranjant sau nepotrivit în zonele rezidențiale. Consiliul îi sfătuiește pe turiști să nu țipe, să nu cânte și să nu pună muzică tare.

Activiștii spun că orașul lor natal a devenit un parc tematic pentru turiști și au vorbit despre mulțimea de vizitatori cu un comportament neadecvat care vin în destinația andaluză pentru cluburi și viață de noapte.

Boom-ul turistic post-pandemic și la destabilizarea pieții chiriilor și gentrificarea centrului orașului.

Se solicită vizitatorilor să fie atenți în special la respectarea orelor din zi în care locuitorii se odihnesc și să fie atenți la persoanele în vârstă, bolnavi, copii, studenți și lucrători esențiali.

Trotuarele sunt pentru pietoni

Autoritățile solicită ca toți cei care folosesc biciclete sau trotinete să se limiteze la „spațiile destinate în mod legal acestui scop”, în loc să ocupe spațiul de pe trotuare, care sunt destinate doar pietonilor.

Păstrați orașul curat

Campania online și pe panourile publicitare solicită vizitatorilor să utilizeze coșurile de gunoi, containerele și alte servicii dedicate atunci când aruncă gunoaiele.

De asemenea, campania subliniază faptul că ar trebui să se acorde o atenție deosebită pentru a nu arunca gunoaie în jurul monumentelor, atracțiilor istorice, parcurilor și grădinilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE