Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bucovina, atracție pentru turiști de Paște: Oaspeții sunt răsfățați de gazde cu preparate tradiționale delicioase

Bucovina este unul dintre locurile cele mai căutate din România în zilele de Paște. Turiștii veniți din țară și din străinătate sunt atrași de mănăstirile din zonă, de tradiții, dar și de mâncare.

Oaspeții sunt răsfățați de gazde cu preparate tradiționale delicioase, iar mirosul bucatelor de la masa de Paște îi ademenește chiar și pe cei mai puțin pofticioși.

Daniel Săhlean, bucătar: Îi așteptăm cu cele mai bune bunătăți. Aici o să începem cu ciorba de Rădauți, tipică din zona Bucovinei. Avem brânzeturi: caș, telemea, urdă. Iar aici păstrav pe pat de cetină cu mujdei, cartofi zdrobiți la cuptor, cucoșei de pădure, nelipsitele sărmăluțe cu kaizer și cârnați de casă.

Și lista continuă cu ciorbă de miel, drob, salată de boeuf, pârjoale și miel la proțap.

Daniel Săhlean, bucătar: Mielul a fost ținut în baiț de ieri, un baiț tradițional cu un pic de vin, usturoi si un pic de boia dulce. Iar astăzi, pentru frăgezime și să fie, așa, un pic mai crocant i-am adăugat miere de albine, usturoi, sare, piper.

”Este un mic colț din paradisul Bucovinei”

Printre oaspeți, se numără și Mărioara și Franco. În perioada rece, stau în Italia, iar în cea caldă vin în România.

Mărioara Vișan, turistă: Este un mic colț din paradisul Bucovinei. Nu doar bucatele. Absolut pe tot ce pun mâna transformă într-un obiect de artă. Am încercat să gust din toate. Mi-au plăcut toate. Mi-au plăcut foarte mult sărmăluțele cu ciuperci. Mi-a plăcut foarte mult salata de boeuf.

Franco Lodi, turist: Aici, în Bucovina, atmosfera e frumoasă pentru că e o atmosferă de munte, deci e o atmosferă liniștită. Mâncare, dacă e făcută bine, îmi place. Aici e făcută bine. Îmi place. Ciorbele îmi plac. Îmi place peștele.

Bucătarii respectă rețetele tradiționale

Daniel Săhlean, bucătar: Sărmăluțele le facem în oală de lut, le fierbem câte 3-4 ori la cuptor.

Locurile de cazare din Bucovina au fost ocupate, în perioada sărbătorilor, în proporție de 85 la sută.

Mihaela Mariș, manager unitate de cazare: În momentul de față, ultima variantă a fost chiar doar prețul cazarii de 550 de lei, care a inclus micul dejun, SPA-ul, iar separat au putut ca să își plătească prânzul și cinele, care au fost organizate sub formă de bufet, cu preparate tradiționale din zonă.

Pe lângă mâncare, turiștii se bucură de plimbari in aer liber, de peisaje, dar mai ales de liniște.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE